ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası

İngiltere'de, ABTA ve Seyahat Eğitim Şirketi (Travel Training Company) tarafından geliştirilmiş, sınava dayalı bir belge. Daha önceleri ABTA'nın Ulusal Eğitim Kurulu ve Londra Kent Loncaları tarafından yürütülen COTAC ve diğer sınava dayalı belgelerin yerini almıştır. ABTAC, NVQ (bkz. ulusal mesleki sınav) ile kullanılan diğer değerlendirme yöntemlerini sınava dayalı belgeleme sistemiyle ikmal etmek isteyen turizm sektörü baskısı sonucu kullanıma girmiştir.

Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü (1640)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası terimi hakkındaki yorumlar

ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası ile ilgili benzer terimler:

Tüm Masrafları İçeren Paket Gezi: Turistin ihtiyacı olan ulaştırma, konaklama, yeme-içme, yerel turlar, transferler, havaalanı-otel-havaalanı gibi tüm hizmetleri içeren paket gezi.

Aboryer Raporu: Restoran girişindeki Aboryer'in hangi odalara kaç porsiyon verdiğini işaretlediği rapor. Bu rapor her öğün içi ayrı ayrı düzenlenir. Ala cart alınan yiyecek ve içecekler raporda yer almaz. Rapora ayrıca bedelsiz yemek alanlar da örneğin müdür, şef, acenta temsilcisi, rehber vb. işaretlenir. Böylece bir öğünde kaç porsiyon yemek verildiği tespit edilir.

AC: 1- Klima anlamına gelen bir araç kiralama kısaltma ifadesi. Klima, sıcak bölgelerde iş yapan bir şirketin sunduğu bir seçenektir; araç camlarının kent içinde kapalı tutulabilmesi gibi yararı vardır ki özellikle dünyanın bazı bölgelerinde güvenlik açısından önemlidir.

2- Alternatif Akım. Voltajda sıfır noktasından belirli bir zirve değere, sonra da ters istikamette zirve değere ulaşan ve bunu bir saniye içinde birçok defa yapan elektrik akımı. İngiltere'de bu değişim frekansı (sıklığı) saniyede 50 defadır. ABD'de ise 60'tır. Seyahat edenlerin, cihazlarının farklı frekanslara uyumlu olması konusunda dikkatli olmaları gerekir.

Alman Turing ve Otomobil Kurumu: Üyelerine turistik bilgi, karayolları ve ulaşım konularında yardımda bulunan kurum.