Agar Agar Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Agar Agar nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Agar Agar

Malezyaca bir kelime olan Agar Agar, Hint Okyanusu ile Büyük Okyanus’ta bol miktarda bulunan kızıl su yosunlarından elde edilmektedir. Değişik renklerde, düzleştirilmiş yassı şeritler, topak ya da toz halinde bulunmaktadır. Pastacılıkta, aynı jelatin gibi ürünleri koyulaştırmak için kullanılmaktadır ancak jelatiden daha güçlü bir yapısı vardır. Hafif ateş üzerinde suda eridiğinde çözülmekte, kaynadıkça yoğunlaşmakta, soğudukça da koyu kıvamlı pelte halini almaktadır.

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü (984)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Agar Agar terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Agar Agar terimi hakkındaki yorumlar

Agar Agar hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Agar Agar ile ilgili benzer terimler:

AM Modulasyon: AM terimi, İngilizcede genlik modülasyonu anlamına gelen iki kelimenin baş harflerinden oluşturulmuştur. İsminden de anlaşılacağı gibi AM‘de asıl olan genliğin değişimini sağlamaktır. Bunun için taşınacak sinyal kendinden daha yüksek frekansa sahip bir sinyalle çarpılmaktadır. Matematiksel analiz yapıldığında, iki sinyalin çarpımıyla elde edilen sinyalin, taşıyıcı sinyalin frekansına yakın bir frekansa sahip olur.

Analog: Zamanın sürekli fonksiyonu olan sinyallerdir. Bir başka deyişle sürekli değişim gösteren sinyallerdir.

Halen AM radyo ve çoğu telefon sistemlerinde kullanıldığı gibi bilgi aktarımının elektromanyetik akımdaki dalga şekli sürekli değiştirilerek yapıldığı sinyal iletişimi metodu.

Azimuth: Gerçek Kuzeye göre yatay açı anlamına gelmektedir. Yatay doğrultuda uydu anteninin belli bir uyduya doğru bakması gereken doğrultudur. Yatay doğrultuda uydu anteninin belli bir uyduya doğru bakması gereken doğrultudur. Pusuladan bakıldığında 0 derece Kuzey, 180 derece Güney olacaktır. Çanak anteninize saat yönünde yaptıracağınız hareket sonucu oluşan açıdır.

Bakış Açısı: Çanak antenin uydudaki yayınları sorunsuz bir şekilde alabilmesi için uyduya doğru bakması gereken açı.