Alan Açısı Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Alan Açısı nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Alan Açısı

Bir objektif tarafından kapsanabilen alanın derece olarak değeridir. Objektifin odak uzaklığı kısaldıkça görebildiği alan açısı artar.

Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü (672)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Alan Açısı terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Alan Açısı terimi hakkındaki yorumlar

Alan Açısı hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Alan Açısı ile ilgili benzer terimler:

Emniyet Işığı: Karanlık odada kullanılan film ve kartları etkilemeyen kırmızı, koyu yeşil ve turuncu çalışma ışığı.

SLR (Single Lens Reflex): 1- Tek objektifli refleks makinelerdir. Görüntüyü doğrudan doğruya objektiften alarak bir ayna düzeneği yardımıyla vizöre iletirler. Bu nedenle makinenin objektifi değiştirildiğinde ya da objektif önüne herhangi bir filtre takıldığında ortaya çıkan etkiler vizörden izlenebilir.

2- SLR, objektiften gelen görüntünün bakaç/vizör üzerinden lens, prizma ve ayna sistemi yardımı görüntülenmesini ve deklanşöre basıldığı anda ne görüyorsanız onun kaydedilmesine dayanan bir sistemi kullanan makinelerin genel adıdır. Son yıllarda bu kavram biraz esneyerek kullanıcılara ekrandan çekilecek sahneyi izletebilen SLR makineler de sunulmaya başlamıştır.

3- Tek objektifli kamera demektir. Ki hem kadrajlama hemde çekim için ışığın içinden geçerek pozlanması bu objektiften gerçekleşir. Daha çok değişebilen objektif kullanan porofesyonel modellerdeki bir sistemdir.

Ekran: Çektiğini ve çekeceğiniz fotoğrafları izlemenize yarayan, size her türlü bilgiyi veren kısımdır.
Birçok dijital SLR makinede bu ekrandan bakarak fotoğraf çekemezsiniz.

ISO Değeri: Zamanında fotoğraf filmi için kullanılan şimdi ise algılayıcılarda karşımıza çıkan ISO kavramı, ışığa duyarlılığı simgelemektedir. ISO 100, 200, 400 şeklinde ilerleyen değerlerin yanı sıra gelişmiş sistemlerde ara değerler de görmek mümkün. ISO değerindeki artış aynı ışık miktarına sahip ortamda pozlama süresini düşürür. ISO değeri arttıkça fotoğraftaki kumlanma belirginleşir ve genellikle ISO 800 seviyesinden sonra kaçınılmaz bir hal alır.