Atlama Beygiri Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Atlama Beygiri nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Atlama Beygiri

Yüksekliği değişik ölçülere ayarlanabilen ve atlamalar için kullanılan beden eğitimi aracı, beygir.

Beden Eğitimi ve Spor Terimleri Sözlüğü (970)


Jimnastik (Cimnastik) Terimi Olarak Atlama Beygiri

Cimnastikte kullanılan bir çeşit alet.Erkeklerde 1.35m.bayanlarda 1.10 m. yükseklikte ve bunlar üzerine tutturulmuş,yumuşak yüzeyli,deri kaplı kutu biçiminde bir gövdeden oluşan,erkekler uzunlamasına,bayanlar enlemesine kullanılan alet.

Jimnastik (Cimnastik) Terimleri Sözlüğü (92)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Atlama Beygiri terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Atlama Beygiri terimi hakkındaki yorumlar

Atlama Beygiri hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Atlama Beygiri ile ilgili benzer terimler:

Atılım Duruşu(Öne -Arkaya-Yana): Türlü cimnastik alıştırmalarına temel olan bir başlama duruşu;türlü yönlere adım duruşlarında,gövdenin bükülü bacak üzerine eğilmesi ve gergin bacakla bir doğrultuya getirilmesiyle vücut ağırlığının o yöne aktarılması.

Asimetrik Paralel: Bir cimnastik aleti ve bu alet üzerinde yapılan jimnastik hareketleri veya yarışması.Bayanlara özgüdür.Yan yana kurulmuş biri 1.50 m.öteki 2.30 m.yükseklikte iki barfiks biçimindedir.Bunların uzaklıkları ayarlanabilir.Yatay çubukların uzunlukları 2,40 m'dir.Bayan cimnastikçiler için hazırlanmış olan ve birbirine paralel duran iki büyük ve küçük barfiksten oluşan alet.

Artistik Cimnastik: Bireysel olarak yapılan,belirli kurallar ve sınırlamaları olan,kızlarda;atlama beygiri,asimetrik paralel,denge,yer olmak üzere dört,erkeklerde;kulplu beygir,yer,halka,atlama beygiri,paralel,barfiks olmak üzere altı aletin yer aldığı ve her aletle yarışmak zorunda bulunduğu,uygulaması zor,seyretmesi ise hayranlık uyandıran,yaşadığımız modern çağa çok uygun bir spor dalı.

Arkadan Asılma: Cimnastikte,sırtın araca dönük tutulduğu asılma durumu.