Bağışıklık (immünite) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Bağışıklık (immünite) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Bağışıklık (immünite)

Belirli bir mikroorganizmaya karşı vücudun direncidir. Aktif ve pasif olmak üzere iki tip bağışıklık vardır. Aktif immünite, hastalığın, çok hafif de olsa, bizzat geçirilmesiyle oluşur. Hastalığa neden olan organizmalar, vücutta antikor reaksiyonları uyandırırlar ve bu reaksiyonlar, bazı vakalarda, hayat boyu devam eder. Pasif immünite ise, antikor reaksiyonu uyandırıcak nitelikte, fakat kuvveti azaltılmış veya değiştirilmiş olan mikroorganizmaların vücuda aşılanmasıyla oluşur.

Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü (1477)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Bağışıklık (immünite) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Bağışıklık (immünite) terimi hakkındaki yorumlar

Bağışıklık (immünite) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Bağışıklık (immünite) ile ilgili benzer terimler:

Balneoterapi: 1- Banyo kürü ile tedavi.

2- Termal suları ile uygulanan bir terapi sistemidir. Termal suların kullanımı ile vücudu yeniden canlandırmak amaçlanır. Bu uygulama kan dolaşımı hızlandırırken bağışıklık sistemini güçlendirir. Ağrı ve stresin yok edilmesinde yardımcı olur.

Backbone: Omurların oluşturduğu bel kemiği.

Backache: Sırt ve bel bölgesinde hissedilen ağrı.

Atropin: Belladonna (Güzel Avrat Otu) adlı bitkiden elde edilen bir alkaloiddir. Tıpta çok değişik kullanım alanları vardır. Örneğin, göz dibinin muayenesinde, göz bebeğinin genişletilmesi için, ayrıca anesteziden önce üst solunum yollarında salgıların azaltılması için kullanılır.