BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Özel Eğitim Terimi Olarak BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı)

Her bir engelli çocuk için yazılı olarak, bireyin bağlı olduğu eğitim kurumunda oluşturulan birim tarafından geliştirilmiş olan ve engelli çocukların, öğretmenlerin, ana babaların özel ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan özel eğitim programlarıdır.

BEP' in daha ayrıntılı bir tanımını yapmak istersek, BEP özel eğitime ihtiyacı olan bireyin gelişimi veya ona uygulanan programın gerektirdiği disiplin alanlarında (öz bakım, akademik beceriler, sosyal beceriler, iletişim vb.) eğitsel ihtiyaçlarını karşılamak üzere uygun eğitim ortamlarından (okul, özel eğitim okulu, özel eğitim sınıfı vb.) ve destek hizmetlerden (kaynak oda sınıf içi yardım, dil ve konuşma terapisi, fiziksel rehabilitasyon vb.) en üst düzeyde yararlanmasını öngören yazılı dokümandır. Bu doküman aile öğretmen ve ilgili uzmanların işbirliği ile planlanır ve bireyin ailesinin onayı ile uygulanır.

Özel Eğitim Terimleri Sözlüğü (78)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı) terimi hakkındaki yorumlar

BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı) ile ilgili benzer terimler:

Eğitim Ölçütü: Başlangıçta yetişkinler arasındaki okuma yazma oranı ve ortalama eğitim süresi olmak üzere iki değişkenle, daha sonra yalnızca okuma yazma oranıyla hesaplanan ve insani gelişim dizininde kullanılan ölçütlerden biri. krş. gönenç ölçütü, sağlık ölçütü

Özerk: 1. Yönetim bakımından kimi koşullar altında bağımsız hareket eden (eğitim kurumu).

2. Ahlak, ilişki ve davranışlarında usun yol göstericiliğini tanıyan (kimse).

Tiyatro Eğitimi: Tiyatroyu, kaynağı, tarihsel gelişmesi, kuralları, gereçleri, tekniği ve çeşitli yönleriyle aydınlatmayı erek edinmiş eğitim yöntemi.

Eğitim Maliyesi: 1. Eğitim gelir ve giderlerine ilişkin sorun ve uygulamalarla uğraşan bilgi kolu.

2. Okulların para işlerinin yönetimi.