Enerji Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Enerji nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Fen Bilimleri Terimi Olarak Enerji

İş yapabilme yeteneği.

Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü (1654)


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Enerji

Maddede var olan ve ısı, ışık biçiminde ortaya çıkan güç.

Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü (1105)


Biyoloji Terimi Olarak Enerji

İş görme kapasitesi.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü (2076)


Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Enerji

Karbonhidrat, yağ, protein, lif gibi besin bileşiklerinin vücutta yakılması ile vücut için gereken enerji açığa çıkar. Vücudumuz solunumdan, sindirime her aktivitesi için enerjiye ihtiyaç duyar. Kişlerin enerji ihtiyacı yaşa, cinsiyete, vücut yapılarına, hayat koşullarına ve aktiflik durumlarına göre değişebilir.

Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü (356)


Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Enerji

Diğer biçimlere dönüştürülebilen, ama toplam enerji miktarı aynı kalan farklı enerji biçimleri; yapılan iş yeteneği.

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri Sözlüğü (122)


Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Enerji

İş yapabilme kapasitesi.

Beden Eğitimi ve Spor Terimleri Sözlüğü (970)


Otomobil-Araba Terimi Olarak Enerji

İş yapma yeteneği veya kapasitesidir. Kullanılan birim watt'dır.

Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü (268)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Enerji terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Enerji terimi hakkındaki yorumlar

Enerji hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Enerji ile ilgili benzer terimler:

Emniyet Kemeri: Emniyet kemeri herkesin çok alıştığı ve kullandığı ama değeri fazla da bilinmeyen bir güvenlik sistemidir. Otomobildeki en önemli güvenlik öğelerinden biridir. Her şeyde olduğu gibi, ancak doğru kullanıldığında en iyi şekilde çalışır. Emniyet kemerinin alt bölümü iki tarafta leğen kemiğinin üzerinden ve üstte de omuzun üzerinden geçmelidir. Emniyet kemerinin görevini en iyi şekilde yapabilmesi için bu gereklidir. Emniyet kemeri yükseklik ayarı, emniyet kemerinin farklı boylardaki insanlara göre ayarlanabilmesini sağlar. Bir çarpışma sırasında emniyet kemerinin makarası kilitlenir ve aracın içindekilerin fazla hareket etmesini önler. Son yıllarda emniyet kemerini kaza sırasında gererek yolcuları daha iyi tutan sistemler de kullanılmaya başlanmıştır. Bu sistemde, emniyet kemerindeki boşluğu almak için (özellikle kışın kalın giysiler giyildiğinde) bir algılayıcıya bağlı bir gergi sistemi hemen devreye girerek yolcu emniyet kemeri üzerine yüklenmeden önce kemeri gerer ve yolcunun hareketini en aza indirmiş olur. İki tip gergi sistemi kullanılıyor. Birincisi yaylı tip; burada, algılayıcıdan gelen uyarı sonucunda bir yay tetiklenir ve emniyet kemeri gerilir. İkinci tipte ise hava yastığında olduğu gibi bir ateşleme mekanizması kullanılır. Darbe uyarısı geldiğinde bir gaz ateşlenerek emniyet kemeri gerilir. (Bu ikincisine Türkçe olmayan bir şekilde "piroteknik" de denilmektedir, Türkçe "ateşlemeli" denilebilir). Bunlara ek olarak emniyet kemerinin vücuda uyguladığı yükü sınırlandırmak için belli bir düzeyden sonra kemeri biraz gevşeten ve yolcunun aniden büyük bir yüke maruz kalmasını önleyen sistemler de kullanılmaktadır.

Emme supapı: Emme zamanında açılarak silindire hava-yakıt karışımının girmesine izin veren supaptır

Emme stroku: Üst ölü noktadan alt ölü noktaya olan piston stroku. Emme zamanında emme açılarak silindire hava-yakıt karışımı girer.

Emme manifoldunun ayarlanması: Emme manifoldunun süper şarj etkisi gösterebilmesi için belli bir uzunlukta ve hacimde yapılmasıdır.