Feng Shui Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Feng Shui nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Feng Shui

Sözcük anlamı "rüzgar ve su"dur. Rüzgar ve su, doğayı etkileyen iki akıcı elementtir. Feng Shui, yerküreyle uyum içinde yaşama sanatı ve pratiği anlamına gelir. Böylesine bir uyumu sağlamak için de her ortam için değişik teknikler kullanılır. Feng shui inanışına göre yaşamak ve çalışmak için doğru yeri seçerseniz yaşamınız neşe ve bollukla dolar. Yerkürenin rüzgarları ve sularıyla uyum içinde yaşamak kendimize mutlu, olumlu yaşamlar yaratmak anlamına gelir. Feng shui'nin bin yıllar öncesine dayanan bir tarihi vardır. Genel olarak yalnızca Doğu'da uygulanmış, Batı'da batıl inanç muamelesi görmüştür. 20. yüzyılda dünyada yayılmıştır ve şu anda tarihinde en popüler olduğu dönemi yaşamaktadır.

Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü (1149)


Sağlık-Tıp Terimi Olarak Feng Shui

Yaşanılan iç ve dış mekânların yaşamı pozitif yönde etkilemesi için oluşturulan tekniklerdir. Feng Shui ile ortamdaki uyumu sağlamak amaçlanır. Sağlık, mutluluk, ilişki düzeni ve zenginlik hedeflenir.

Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü (1477)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Feng Shui terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Feng Shui terimi hakkındaki yorumlar

Feng Shui hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Feng Shui ile ilgili benzer terimler:

Fango (Çamur Banyosu): Mineraller açısından zengin çamur ile kasların yumuşatılması ve kan dolaşımının hızlanması amaçlanır. Tedavi boyunca yağ, su ve çamur karışımı ile vücut detokslanır. Bu terapi, kan dolaşımı hızlandırırken kasları gevşetir. Terapi sıcak olarak uygulanır.

Experience Shower (Duş Deneyimi): Duş esnasında su basıncı ve aydınlatma değişikliklerinin önemi büyüktür. Experience Shower terapilerine aromaterapi de eklenebilir.

Enerji ile Tedavi: Eski meditasyon sistemleri ile uygulanıp ruh, zihin ve beden sağlığı hedeflenir. Enerjiler arasındaki titreşim ve etkileşim önemlidir. Bunlara titreşim terapisi, akupunktur ve reiki örnek olarak verilebilir. Bu uygulamalar ile vücut üzerindeki enerjinin dengelendiği savunulur.

Eko SPA: Kaplıcalar, organik peyzaj, arıtılmış su ve ekolojik bir bina tasarımı ile kaplıcalar oluşturulur. Amaç doğal bir çevre ile sağlığa kavuşmaktır. Ayrıca kaplıcalar ile yerel halk ve kültürün arttırılması teşvik edilir.