Fiyat Politikası Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Fiyat Politikası nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Fiyat Politikası

Turistik mal ve hizmetlerde izlenecek fiyat politikası:
Fiyat saptamadaki amacın belirlenmesi,
Değişik alternatifler arasında hedefe uygun politikanın tercihi,
Fiyatlama yönteminin seçimi aşamalarından oluşur.
Günümüz turizminde fiyat politikası çok önemli bir faktördür. Çünkü arz son derece rekabetçi ortamda oluşmakta, fiyat karşısında esnekliğe sahip olamamakta, talep ise fiyatlar karşısında büyük bir esneklik göstermektedir.

Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü (1640)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Fiyat Politikası terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Fiyat Politikası terimi hakkındaki yorumlar

Fiyat Politikası hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Fiyat Politikası ile ilgili benzer terimler:

Fiyat Farklılaştırılması: Maliyetinde bir değişiklik olmamasına rağmen, aynı malın ya da hizmetin farklı alıcılara değişik fiyattan satılması.

Finanslama: Özel ya da tüzel kişilerin yatırım, üretim ve satış faaliyetinin gerçekleştirilmesi ve bu faaliyetin istenilen düzeyde sürdürülebilmesi için gerekli parasal değerlerin sağlanması, saklanması, ödenmesi ve bunlarla ilgili maliyetleri de içeren para bulma ve kullanma etkinliği.

Finansal Rasyolar: İşletme faaliyetlerinin ortaya çıkardığı fon ihtiyacının saptanması, işletmenin finansal yapısının ne derece sağlam olduğunun anlaşılması amacıyla kullanılan finansal analiz araçları. Rasyo iki değerin birbirine olan oranı demektir.

Finansal Kiralama: Turizm yatırımlarının finansman yöntemlerinden biri olan finansal kiralama, dünyada, 1952 yılından itibaren yatırım mallarının finansmanında kullanılmaya başlanan bir yöntemdir. 3226 sayılı Finansal Kiralama Kanunu'na göre ülkemizde her türlü taşınır veya taşınmaz mal leasinge konu olabilir. Öte yandan, leasing konusu malın bağımsız ve üzerinden amortisman ayrılabilen bir özellik taşıması gerekmektedir. Buna göre hammadde ve ara malı niteliğinde olan ve kullanıldığında tüm özelliklerini yitiren mallar, yazılım gibi maddi olmayan konular ile fikri ve sınaî haklar leasing yapılmamaktadır.