İstikbal-i Kıble Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

İstikbal-i Kıble nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İstikbal-i Kıble

Namaz kılmaya başlamadan önce önemli olan kıblemiz Kâbe'ye dönmektir. Namazının kabul olabilmesi için kıbleye yönelmen gerekir. İşte istikbal-i kıble, kıbleye yönelmek demektir. Kıblemiz Kâbe'dir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü (1529)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
İstikbal-i Kıble terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
İstikbal-i Kıble terimi hakkındaki yorumlar

İstikbal-i Kıble hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

İstikbal-i Kıble ile ilgili benzer terimler:

İslamiyet: İslamiyet, Allah'ın Cebrail ismindeki melek ile Hazreti Muhammed'e gönderdiği dinin adıdır. Bu dine İslam, İslam dini, İslamlık, Müslümanlık, Hak Dini de denir. İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'dir. Kur'an-ı Kerim'e göre İslam, Allah'tan başka bir ilah tanımamaktır.

İncil: Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği kutsal kitabın Kuran-ı Kerim'deki ismi İncil'dir. İncil, kelime olarak iyi haber, müjde anlamına gelir. Tıpkı Kur'an-ı Kerim gibi İncil de İsa peygambere vahiy ile indirilmiştir. Ama günümüzdeki İncil, Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği İncil değildir. İnsanların yazdığı, içinde doğru olan ya da olmayan birçok bilginin, kulaktan kulağa aktarılmış hikâyelerin, çeşitli görüşlerin bulunduğu bir kitaptır.

Hafız: Kur'an-ı Kerim'i bütünüyle ezbere bilen kişiye hafız denir. Peygamberimize Kur'an-ı Kerim ayetleri birer birer indikçe inananlar bu ayetleri yazıyorlardı. İçlerinden bazıları da gelen ayetleri ezberliyordu. Böylece ta o zamanda Kur'an-ı Kerim'i ezberleme geleneği ortaya çıkmıştı. Bu gelenek yüzlerce yıldır Müslümanlar arasında hâlâ devam etmektedir.

Hadesten Taharet: 1- Bazı ibadetleri yapmamıza engel olan kirliliğe hades denir. Taharet de temizlenmek anlamına geldiğine göre ibadetleri yapabilmemiz için temizlenmeye hadasten taharet adı verilir. Mesela namaz kılmak istiyorsan önce abdest almalısın. İşte bu hadesten taharet olur.

2- Namaz kılacak kimsenin gerekiyorsa boy abdesti alması, veya namaz abdesti alması, su bulamıyorsa teyemmüm abdesti alarak temizlenmesidir.