Kanser Dedektörü Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Kanser Dedektörü nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Kanser Dedektörü

Kanser dedektörü, farklı kanser türlerinin teşhisinde kullanılmaktadır. Uzay gereçlerindeki kusurların tespiti için geliştirilmiştir. (NASA tarafından geliştirilmiştir.)

Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü (540)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Kanser Dedektörü terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Kanser Dedektörü terimi hakkındaki yorumlar

Kanser Dedektörü hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Kanser Dedektörü ile ilgili benzer terimler:

Uzay Koloni ve Savunma Bilimi: Uzay koloni ve savunma bilimi, yeryüzünde, başka bir gezegen ya da gezegen benzeri bir yerde koloni kurmak ve onu sürdürmeyi başarabilmek için gerekli bütün bilim dallarını kapsayan bilimdir. Uzay kolonisinin kurulması ve taşınması ile bunun için en uygun yerin belirlenmesi, hayatta kalma ile ilgili her türlü bilimsel çalışma, kolonide yaşayanların sağlığı, uzayda tarım, enerji, ham madde gibi gereksinimleri, üretim ve ekonomi bu bilimin ilgi alanına girmektedir.

Koloni savunma bilimi ise gerek Dünya'nın gerekse uzay kolonisinin doğal ve doğal olmayan tehlikelere karşı korunmasını içeren bir bilimdir. Doğal tehlikelere örnek olarak yaklaşan bir gök taşını veya koloni civarındaki bir süpernova patlamasını ya da yakındaki bir yıldızda meydana gelen aktivite kaynaklı yüksek enerjili ışınımları verebiliriz.

Uzay Araçları ve Yolculuk Bilimi: Uzay araçları ve yolculuk bilimi, uzay araçlarıyla diğer gök cisimlerine yapılan uçuş ve yolculukları konu alır. Bu alandaki en büyük gelişme uzay istasyonlarının hizmete girmesiyle başlamıştır. İnsansız uzay istasyonları arasında, astronomi uyduları, biyolojik uydular, haberleşme uyduları, seyrüsefer uyduları, askerî amaçlı uyduları ve Dünya gözlem uydularını içerir. İnsanlı uzay istasyonları henüz gelişme aşamasındadır. Dünya yörüngesinde dolanan, mevcut insanlı uzay istasyonlarının ötesinde asıl hedef uzay şehirleri denen çok büyük ölçekli uzay istasyonlarının tasarlanması ve inşasıdır.

Dünya Dışı Gezegen Bilimi: Dünya dışı gezegen bilimi, bir gezegen olarak Dünya ile ilgili bilimler olan jeofizik ve alt dalları olan sismoloji, jeodezi, tektonik fiziği, jeoloji, oşinografi ve atmosfer bilimlerinin diğer gezegenler ile Güneş ötesi gezegenlere uygulanmasıdır. Örneğin, "selenoji" Ay jeolojisi, "areoloji" Mars jeolojisidir. Güneş ötesi gezegen jeolojisi çok yeni bir daldır.

Yıldız Bilimi: Yıldız bilimi, bir yıldıza uygulanabilen her türlü bilimi içine alan genel bir addır. Yıldızların hareketleri, yıldızların evrimi, beyaz cüceler, nötron yıldızları, kara delikler, X-ışın kaynakları ve çekirdek tepkimelerinin hepsi yıldız biliminin konusudur.