Kat Kaloriferi Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Kat Kaloriferi nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kat Kaloriferi

Kazan içindeki suyun istenilen sıcaklıkta ısıtılması ve bunun bir pompa vasıtasıyla radyatörlerde dolaştırılması ile mekanın ısıtılmasını sağlayan cihazlardır. Kat kaloriferli sistemlerde kullanılan yakma sistemi, kat kalorifer kazanı, çelik kazan, çelik dumanlı borulu kazan, döküm kazan olarak sınıflandırılır. Kat kalorifer kazanları tamamen doğalgaza uygun dizayn edilmiş olabileceği gibi mevcut mazotlu kat kalorifer kazanlarının doğalgaza dönüşümü de mümkün olabilir. Kat kaloriferlerinin kazanları hem atmosferik hem de üflemeli brülörlü olabilir. Boylerli tip cihazlarla sıcak su temini de sağlanabilmektedir.

Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü (1149)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Kat Kaloriferi terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Kat Kaloriferi terimi hakkındaki yorumlar

Kat Kaloriferi hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Kat Kaloriferi ile ilgili benzer terimler:

Katlamalı Kapı: Geniş açıklıkların örtülmesi için elverişli kapılardır. Kanatlar, katlama ve sürme hareketini birlikte yaparlar. Ya bir duvar tarafına ya da her iki tarafına açılarak, katlanmış halde toplanırlar.

Katlamalı Perde: Kademeli olarak toplanan ve açılan, mekanizma ile çalışan perdedir. Toplama payları, yapılan dikiş şekline göre 25-35 cm arasında değişir. Önden veya akadan çubuklu uygulanabilir, ip ya da zincir kontrollü yapılabilir. Çubukların olmadığı katlamalı perde modeline ise doğal katlamalı perde adı verilmektedir.

Kemer: 1. İki sütun veya iki ayak arasındaki bir açmanın üstünü örtmek için, uçları bu sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan, ahşap, maden ya da kagir yapı parçası.
2. Yay şeklinde çerçeve.
3. Dairesel, örgülü ara taşıyıcı ve bezeme öğesi.

Kesit: Esas giriş bitimi döşeme üst kodu ± 0.00 alınıp bütün farklı yüksekliklerin verilerek ve her blok için en az bir tanesinin hem merdiven hem de düşük döşemeden geçirilmesi gereken ve en az 2 adet çizilen düşey planlardır. Projenin büyüklüğüne göre 1/50 veya 1/100 ölçeğinde çizilir. Kesit planlarına baktığımızda kapı yüksekliği, pencere altı yüksekliği, pencere yüksekliği, oda içi duvar yüksekliği gibi gerekli yükseklikleri kolayca görebiliriz.