Kırmızı göz bebeği etkisi Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Kırmızı göz bebeği etkisi nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Kırmızı göz bebeği etkisi

Flaş ışığıyla çekilen renkli fotoğraflarda insanların göz bebeğinin kırmızı görülmesi. Flaş ışığının makinenin objektifiyle aynı eksende olması durumunda orta çıkar. Çekim anında objektife bakılmazsa ya da flaş uyarıcı küçük şiddette çakmalarla gözü alıştırırsa bu etki yok olur.

Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü (672)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Kırmızı göz bebeği etkisi terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Kırmızı göz bebeği etkisi terimi hakkındaki yorumlar

Kırmızı göz bebeği etkisi hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Kırmızı göz bebeği etkisi ile ilgili benzer terimler:

Kerteleme eğrisi: Bir görüntüde bulunan renk değerlerinin grafik olarak ifadesidir. Fotoğrafta bulunan toplam aydınlık ve karanlık değerleri ile kendi renk değeri gradsyon eğrileri ile gösterilen kırmızı, yeşil ve mavi (RGB) paylarını yansıtır. Görüntü işlemlerinde, 45° eğilim gösteren bir doğru göründüğünde, renk değerleri değiştirilmemiştir. Bu doğrunun üstünde bulunan kısımlarda renk değerleri arttırılmış, altında bulunan kısımlarda ise düşürülmüştür. (gradation / gradasyon - gri tonlaması)

Kepenk: Yapay ışık kaynaklarında maskeleme elemanı olarak ışın demetinin yönünü ve yayılmasını düzenleyen hareketli kapakçıklar. (barn doors)

Kenar numaraları: Üretim aşamasında filmin ferforeli kenarına pozlanan, kare numaraları ve filmle ilgili bilgiler. Bunların ton ve keskinliğine bakılarak film banyo işlemi değerlendirilir.

Kelvinmetre: Renk sıcaklığı ölçme aleti, kolorimetre