Koç Boynuzu Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Koç Boynuzu nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Denizcilik Terimi Olarak Koç Boynuzu

1- Baş ve kıç omuzluklar ile mataforaların üzerinde bulunan ve halat volta etmek için kullanılan boynuz şeklinde iki kulaklı madenler. 

2- İşaret savlolarının, selviçelerin ve buna benzer sabit olmayan donanımların bağlanmaları ve kullanılmadıkları zamanlarda neta durmaları için küpeşteler ve alabandalar üzerine sağlamca monte edilmiş çatal şeklindeki, maden veya sert ağaçtan yapılmış malzemedir.

Denizcilik Terimleri Sözlüğü (839)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Koç Boynuzu terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Koç Boynuzu terimi hakkındaki yorumlar

Koç Boynuzu hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Koç Boynuzu ile ilgili benzer terimler:

Kinistin Valfı: Gerektiğinde bir tekneye denizden su almak için su kesiminden aşağıya konmuş ve gerektiğinde uzaktan açılıp kapatılabilecek valf. 

Kilit: Yelken, mandar, sabit armanın gerekli kısımları ve bir demirin zincire bağlanması gibi bir şeyin sabitlenmesi gereken yerlerde kullanılan, ucunda bir pim bulunan U şeklindeki çelik parça.

12,5/15 kulaç zincir uzunluğu veya iki kilit zinciri birbirine bağlayan bir tarafı değirmi diğer tarafı harbili bir cins zincir baklası.

Nebati ve madeni halatlar ile zincirleri birbirine eklemekte ve çımalarını bir mapa veya aneleye sabitleştirmekte kullanılan güverte malzemesidir. Genel olarak iki kısıma ayrılır;
-GÜVERTE İŞLERİNDE KULLANILAN KİLİTLER
-ZİNCİR KİLİTLERİ

Keşişleme: Güney-doğu dan esen rüzgar.

Kerye: 1- İki halatı birleştirmek için veya halatın çımasına geçici kasa yapmak için [sadece madeni halatta] kullanılan cıvatalı mengene 

2- Kopan tel halatları bir birine dikecek zaman bulamadığımızda tel halatları birbirine eklemekte veya tel halatlara kasa yapmakta kullanılan güverte malzemelerine denir.