Konak Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Konak nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Konak

Büyük ve görkemli ev.

Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü (1105)


Genel Türkçe Terimi Olarak Konak

Büyük ve gösterişli ev. Hükümet işlerinin görüldüğü yapı.

Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü (365)


İnşaat Terimi Olarak Konak

Büyük ve görkemli ev.

İnşaat Terimleri Sözlüğü (387)


Sağlık-Tıp Terimi Olarak Konak

Paraziti barındıran ve onun yaşamı için gerekli olan ihtiyaçlarını karşılayan parazitten daha büyük canlıya denir.

Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü (1477)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Konak terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Konak terimi hakkındaki yorumlar

Konak hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Konak ile ilgili benzer terimler:

Parazitoloji: 1. Zooparazitlerden, zooparazitlerin kondukları organizma ile olan ilişkilerinden, parazitlikten ve parazitliğin konaklar ve parazitler üzerindeki etkilerinden söz eden bilim dalıdır.

2. Parazit, kendinden daha büyük bitkisel/hayvansal kökenli bir canlının üzerinde veya içinde, geçici veya sürekli olarak, daima onun zararına yaşayan diğer bitkisel/hayvansal kökenli canlıya denir. Birçok türü bulunmaktadır. Tutundukları canlının vücudundan beslenirler Parazitleri inceleyen bilim dalına parazitoloji denir. Parazitoloji kapsamı içerisinde protozoonlar, helmintler, atropotlar yer alır.

Pinositik Cep: Pinositoz (içme), büyük moleküllü sıvı maddelerin enerji harcanarak hücre içine alınmasıdır. Bu olayda yalancı ayak oluşturulmaz. Sıvı moleküller hücre zarına değdiğinde zar içeri doğru çöküntü yapar, oluşan bu çöküntüye pinositik cep denir.

Vezikül: Lizozom oluşumunda sırasıyla ribozom, endoplazmik retikulum ve golgi aygıtı görev alır. Enzimler ribozomlarda sentezlenerek endoplazmik retikuluma verilir. Endoplazmik
retikulumun kanallarıyla golgi aygıtına taşınan enzimlerin etrafı bir zarla çevrilerek paketlenir. Küçük keseler hâlindeki bu yapılara vezikül denir. Bu veziküllerin bazıları hücre içinde kalır ve lizozom organeline dönüşür.

Otoliz: 1. Lizozom organelinin çeşitli nedenle zarı yırtılıp enzimleri hücre içine dağılırsa enzimler hücreyi sindirmeye başlar. Bu olaya otoliz denir. Bu nedenle bu organele intihar organeli de denir.

2. Herhangi bir etki sonucu lizozom içindeki enzimler, sitoplazmaya dağılırsa hücreyi sindirir ve bu olaya otoliz denir.
Örneğin insan embriyosunda el ve ayak parmakları arasındaki boşlukların oluşumu, yaşlanmış ve görevini yerine getiremeyen hücrelerin ölümü ve kertenkelenin bir tehlikeyle karşılaştığında kuyruğunu bırakması otoliz olayına örnek olarak verilebilir.