Parlaklık (Brightness) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Parlaklık (Brightness) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Parlaklık (Brightness)

Görüntüdeki tüm resmin toplamdaki ışık seviyesine parlaklık denir. Parlaklık kontrolü ile bir resmi daha parlak ya da pastel hale getirebilirsiniz. Ancak kontrast ve beyaz seviyesi kontrolü ile beraber değerlendirildiğinde; parlaklık ayarı, en iyi görüntünün siyah seviyesini dengelemek için kullanılır.

Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü (321)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Parlaklık (Brightness) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Parlaklık (Brightness) terimi hakkındaki yorumlar

Parlaklık (Brightness) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Parlaklık (Brightness) ile ilgili benzer terimler:

4K Çözünürlük: Full HD çözünürlüğü 4′e katlayacak olan yüksek çözünürlük oranıdır. 4K TV’lerden faydalanabilmemiz için tabi ki 4K içeriğinin yaygınlaşması (ve tabi ki fiyatlarının da kabul edilebilir seviyeye düşmesi) gerekecek. Ultra High Definition olarak adlandırılan bu çözünürlük 2016 x 3840 piksellik yoğunluğu ifade eder. Ultra High Definition çözünürlük sonrasında 8k lık oranlara da geçecektir.

Full HD: Tam yüksek çözünürlük. 1920 x 1080 çözünürlüğü ifade eder. Günümüz televizyonlarında hemen hemen standart çözünürlük seçeneği haline gelmiştir. 1080p şeklinde ifade edilir.

HD Ready: Bu özelliği taşıyan televizyonlar yeni gelen yüksek çözünürlükteki (HDTV) yayın teknolojilerini destekleyebileceklerini gösterirler. HD Ready çözünürlük aslında 1280 x 720 pixeldir.

High Definition (HD): “Yüksek çözünürlükteki görüntü” olarak tanımlanabilir. HD görüntülerin çözünürlüğü (dolayısıyla detayları) SD görüntülerden daha yüksektir. Bunun neticesinde, HD uyumlu olan (yani yüksek çözünürlüklü) televizyonlarda ve monitörlerde izlenen HD görüntüler, SD yayınlara göre daha yüksek detay sunar ve görüntünün derinliği, keskinliği daha fazla, renkleri daha canlı olacaktır. HD görüntüler 1280×720 (720p) çözünürlükte olabileceği gibi, 1920×1080 (1080i/1080p) çözünürlükte de olabilir. Bu fark, alacağımız görüntü kalitesi ve tercih etmemiz gereken televizyon üzerinde etkili olacaktır.