Personel Servis Aracı Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Personel Servis Aracı nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Personel Servis Aracı

Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşu veya özel veya tüzel kişilerin personelini bir akit karşılığı taşıyan şahıs veya şirketlere ait minibüs ve otobüs türündeki ticari araçlardır. Kamu kurum ve kuruluşları ile özel ve tüzel kişilere ait araçların kendi personelini veya yolcusunu taşıma işi bu tanımın kapsamına girmez.

Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü (506)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Personel Servis Aracı terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Personel Servis Aracı terimi hakkındaki yorumlar

Personel Servis Aracı hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Personel Servis Aracı ile ilgili benzer terimler:

Kamu Hizmeti Taşıtı: Kamu hizmeti için yük veya yolcu taşıması yapan bütün taşıtlardır.

Okul Servis Aracı (Okul Taşıtı): Genel olarak okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve yüksek öğretim öğrencileri ile sadece rehber personel taşımalarında kullanılan ticari tescilli yolcu taşımaya mahsus taşıttır. (11 Ekim 2008 tarih ve 27021 sayılı resmi gazete) Okul servisi kullanan sürücülerin src2 belgesi ve psikoteknik raporu almaları gerekmektedir.

Özel Amaçlı Taşıt: Özel amaçla insan veya eşya taşımak için imal edilmiş olan ve itfaiye, cankurtaran, cenaze, naklen yayın ve kayıt (radyo, sinema, televizyon), kütüphane, araştırma araçları ile bozuk veya hasara uğramış taşıt ve araçları çekmek, taşımak veya kaldırmak gibi özel işlerde kullanılan motorlu araçtır. M-N-0 sınıfı motorlu araçtır.

İş Makineleri: Paletli ve ya madeni tekerlekli traktör, biçerdöver, forklift ve yol inşaa makineleri ile benzeri tarım, sanayi, bayındırlık, milli savunma ile çeşitli kuruluşların iş ve hizmetlerinde kullanılan; iş amacına göre üzerine çeşitli ekipmanlar monte edilmiş; karayolunda insan, hayvan, yük taşımasında kullanılamayan motorlu araçtır. İş Makineleri kullanan operatörün g sınıfı ehliyete sahip olması zorunludur. İş makinesi kendi aralarında çeşitlere ayrılır. Buna göre; hangi iş makinesi kullanılacaksa ona göre operatör belgesi alıp trafik tescil kuruluşuna giderek sürücü belgesine o belge türü de ayrıca tescil edilir.