Psikomotor Yetenek Düzeyi Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Psikomotor Yetenek Düzeyi nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Psikomotor Yetenek Düzeyi

Sürücülerin tepki hızı, göz, el ve ayak koordinasyonundaki yetenek düzeyidir.

Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü (506)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Psikomotor Yetenek Düzeyi terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Psikomotor Yetenek Düzeyi terimi hakkındaki yorumlar

Psikomotor Yetenek Düzeyi hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Psikomotor Yetenek Düzeyi ile ilgili benzer terimler:

Psikoteknik Değerlendirme (PTD): Sürücülük için temel olan ve sürücülerin güvenli araç kullanmalarını sağlayan algı, dikkat, hafıza, muhakeme yeteneği, hız ve mesafe tahmini gibi zihinsel; tepki hızı, göz, el, ayak koordinasyonu gibi psikomotor yetenek ve becerilerin düzeyi, psikometrik kriterlere uygun mili saniyelerde ölçülen hassaslıkta, standart ve bilgisayar destekli test sistemleri kullanılarak ölçülmesidir.

Otoyol (Erişme Kontrollü Karayolu): Özellikle transit trafiğe tahsis edilen, belirli yerler ve şartlar dışında giriş ve çıkışın yasaklandığı, yaya, hayvan ve motorsuz araçların giremediği, ancak, izin verilen motorlu araçların yararlandığı ve trafiğin özel kontrole tabi tutulduğu karayoludur.

Okul Öncesi Eğitim: Okul öncesi çağı çocuklarına Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel okul öncesi eğitim kurumları tarafından verilen eğitim.

Mesleki Yeterlilik Belgesi: Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yolcu ve eşya taşımacılığı işlerinde çalışanların, yine bu yönetmelikte öngörülen mesleki yeterlilik eğitimini alan ve/veya yapılacak olan sınavlarda başarılı olanlara verilen belgedir.