Seleksiyon Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Seleksiyon nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Fen Bilimleri Terimi Olarak Seleksiyon

Seçilim, ayıklama.

Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü (1654)


Biyoloji Terimi Olarak Seleksiyon

Seçilim, ayıklama. Yeryüzünde, uygun çevre şartlarında canlı bireylerin sayısı hızla (geometrik) artar. Artış böyle devam etseydi yeryüzü kısa zamanda yaşanmaz olurdu. Bu durumu engellemek için yani canlı sayısını sabitlemek için doğada işleyen mekanizmaya doğal seleksiyon denir. Doğal seleksiyon sonucu, ortama uyamayan canlı bireyler yok olurlar ve canlı sayısı dengelenir.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü (2076)


Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Seleksiyon

Mevcut olan varyasyondan doğal ya da yapay olarak bazı özelliklere sahip olanların seçilmesine verilen isimdir. Bir bölgede bulunan canlı cinsi ve türlerini o bölgenin ekolojik koşulları belirler. Bu bir çeşit doğal seleksiyondur. Doğal olarak ortaya çıkmış ya da yapay olarak oluşturulmuş varyasyondan amaca uygun olanların insan eliyle seçilmesine yapay seleksiyon adı verilir.

Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü (197)


Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Seleksiyon

Bir karakter yönünden popülasyon ortalamasından üstün olduğu tahmini edilen bireylere döl verme şansı tanımaktır yani damızlık olacak hayvanların seçimidir.

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü (68)


Arıcılık Terimi Olarak Seleksiyon

İstenen ırklarda veya hatlarda arzu edilen özellikleri bir araya getirirken, istenmeyen özellikleri ayıklamak. (Seçme, Ayıklama)

Arıcılık Terimleri Sözlüğü (345)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Seleksiyon terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Seleksiyon terimi hakkındaki yorumlar

Seleksiyon hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Seleksiyon ile ilgili benzer terimler:

Seksiyon bal: Çerçeveler içerisine yerleştirilip özel bölümler içerisinde elde edilen ve bu şekilde satılan petekli bal.

Segment: Arılarda karnı (abdomeni) oluşturan halkaların her biri.

Sarıca arı: 15-20 mm. uzunlukta, vücutları sarı-siyah bantlarla süslü yaban arıları. Antenleri oldukça kalın, ağız parçaları çiğneyicidir. Bal yapmazlar. Avını yakalamada ve savunmada kullandığı zehirli iğnesinin ucu çengelsiz ve sivridir. Avladıkları tırtıl ve böcekleri çiğneyerek larvalarını beslerler. Petekleri bir binanın köşesine veya saçak altına bir sapla bağlıdır.

Salgı balı: Bkz. Basra