Teori (Kuram) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Teori (Kuram) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Teori (Kuram)

Tekrarlanan gözlem ve deneylerle, mevcut bilgi birikimi düzeyinde doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiş, ancak yine gözlem ve deneyler yoluyla yanlış olma olasılığı bulunan, öngörülerinde doğru çıkmış hipoteze, teori (kuram) denir.

Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü (540)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Teori (Kuram) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Teori (Kuram) terimi hakkındaki yorumlar

Teori (Kuram) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Teori (Kuram) ile ilgili benzer terimler:

Astrojeoloji: Güneş sistemindeki gezegenlerin, gök taşlarının ve diğer cisimlerin yapıları, oluşum ve gelişimini konu edinir.

Arkeoastronomi: Eski çağlardaki astronomi hakkında fikir sahibi olabilmek için arkeolojik kalıntılar üzerinde yapılan çalışmaları kapsar.

Astrobiyoloji: 1. (Dünya dışı yaşam bilimi), Dünya'dan teleskoplarla yapılan gözlemlerde ve gönderilen uzay araçlarından elde edilen verilere göre Güneş sistemindeki diğer gezegenlerde yaşam belirtisine henüz rastlanmamıştır. Bununla birlikte Güneş ötesi gezegenlerdeki olası yaşam belirtilerini keşfetmeye yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bilim insanları bu konuya ilişkin kuramsal çalışmalar da yapmakta ve Samanyolu'nun hangi bölgelerinde yaşam olasılığının daha yüksek olacağını, Güneş ötesi yaşamın izlerini nerelerde ve ne tür yıldızların etraflarında aramak gerektiği konusunda varsayımlarda bulunmaya çalışmaktadır.

2. Evrenin herhangi bir yerindeki canlı yaşamın oluşumu ve gelişimi ile ilgilenir.

Astrokimya: Gök cisimlerinin ve yıldızlar arası ortamın kimyasal yapısı ile ilgilenir.