Tepki süresi (ms) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Tepki süresi (ms) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Tepki süresi (ms)

Yanıt süresi ve Tepkime süresi olarak bilinen ms ile ölçülen bir özelliktir ve ekrana gelen görüntü ile bir sonraki gelecek olan görüntü arasındaki zaman farkıdır. Bu zaman farkı ne kadar az olursa görüntü o kadar net ve düzgün bir biçimde yansır. Eski tip dediğimiz CRT yani tüplü monitör teknolojisinde bu sıfıra yakın hatta bazı markalarda sıfırdır. Lcd televizyonlarda tepkime süresi için; 8, 6, 5, 3 gibi süreler vardır. Yani saniyenin binde (1000′de ) 8′i, 5 i, 3′ü gibi süreler kastedilir. Bu zaman farkı ne kadar az olursa, görüntü daha rahat bir geçiş sağlar. Özellikle LCD televizyonunuza bir oyun konsolu bağlayacaksanız mümkün oldukça düşük tepkime süresine sahip bir televizyon almalısınız.

Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü (321)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Tepki süresi (ms) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Tepki süresi (ms) terimi hakkındaki yorumlar

Tepki süresi (ms) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Tepki süresi (ms) ile ilgili benzer terimler:

Yanma Sorunu (Burn-in, İz): LCD TV’lerde izlenilen TV kanalındaki logo veya uzun süre duran sabit görüntüler, kanal değiştirilse dahi ekranda geçici veya ömür boyu kalıcı gölgelenmeler oluşturur. Ne yazık ki üreticiler TV logolarının yanma (burn-in) sorunlarına dahi garanti vermemektedirler.

LED TV: İng. Light Emitting Diode (Işık Yayan Diyot) Arka aydınlatmasında LED teknolojisinin kullanıldığı düz panel ekranlarda uygulanan görüntüleme teknolojisidir. LED TV, Light-emitting dioedes (LEDs) olarak da bilinmektedir, aynı zamanda LED televizyonlar için Led arkadan aydınlatmalı LCD televizyonlar da denilmektedir.

İnç (”): (İngilizce inch ve çoğulu inches), 2,54 cm uzunluğundaki uzunluk ölçüsü birimidir. Cep telefonu ekranı, dijital fotoğraf makinesi ekranı, bilgisayar ekranı gibi ekranların büyüklüğü genelde bu İngiliz ölçü birimine göre ifade edilir. Televizyonun ekran büyüklüğü için de cm yerine bu ifade daha yaygın olarak kullanılır. Firmaların verdiği inç ile bunların cm olarak karşılığı zaman zaman birbirini tutmamaktadır. Mesela 40” bir televizyon için bir marka 100 cm yazarken başka bir marka 102 cm yazmaktadır. Farklar 1-2 cm’yi geçmez.

Ekran Büyüklüğü: Kullanacağımız Televizyonun ekranının köşeden köşeye izlenebilir alanın uzunluğudur. 81 ekran 106 cm gibi ifadeler kullanılır.