Yurt Dışına Çıkış Vergisi Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Yurt Dışına Çıkış Vergisi nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Yurt Dışına Çıkış Vergisi

Seyahat, ağır şekilde vergilendirilen bir hizmettir. Yolcuların çoğu da bilet ücretinin ne kadarının hükümetçe alındığının farkında değildir. İki ana vergi çeşidi vardır. Biletin satın alınması esnasında alınan bilet vergisi ve tahmin edileceği üzere, yurt dışına çıkış esnasında alında yurt dışına çıkış vergisi.

Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü (1640)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Yurt Dışına Çıkış Vergisi terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Yurt Dışına Çıkış Vergisi terimi hakkındaki yorumlar

Yurt Dışına Çıkış Vergisi hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Yurt Dışına Çıkış Vergisi ile ilgili benzer terimler:

Kalkış Gecikme Sigortası: Yer ayırtılmış bir taşıtın gecikmesini kapsayan sigorta. Sigorta ödemesini iki şekilde yapar. Birincisi, neden olunan olumsuzluklardan dolayı üzerinde anlaşılmış bir tutar ödenir. İkicisi de, seferin iptal edilmesi ve ilave bir sefer gerekiyorsa iptal ücreti; yolculuğu tamamlamak için konaklama gerekiyorsa konaklama masrafı gibi masraflar dâhil, belirli kayıpları tazmin etmek amacıyla yapılan ödemeler.

Denizyolları Temsilcisi: Armatörlerin, kendi adlarına, herhangi bir limanda, deniz taşıtlarının hareketi, yolcu ve eşyanın gelişi, gidişi ve gereken diğer ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla görevlendirdikleri kişi.

Depozito Tahsil İhbarnamesi (DCA): Bir müşterinin depozitosunun alındığını konfirme eden ve seyahat acentelerince çıkarılan bir doküman. Acenteler toplanan depozitoların toplam değerleri üzerinden, üzerinde anlaşılmış belirli dönemlerle faturalanırlar. Elektronik ödeme sistemleri yaygınlaştıkça DCA'lar kullanımdan düşmektedir.

Depozito: Bir taahhüt sırasında güvence için ya da bağlanma nedeni ile oda, yer veya bilet ücretlerinin küçük bir miktarının peşin ödenmesi.