Zorunlu Deprem Sigortası Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Zorunlu Deprem Sigortası nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Zorunlu Deprem Sigortası

Mesken, ev, bağımsız bölüm nitelikli yerlerin, depreme karşı, yetkili sigorta şirketleri tarafından sigortalanmasıdır. Tapu sicil müdürlükleri yapacağı tapu işleminde bu sigortanın yapılmış olduğunu aramak ve poliçe numarasını düzenleyeceği resmi senedin uygun bir yerine yazmak zorundadır.

Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü (392)


Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Zorunlu Deprem Sigortası

Yapının sahibinin olası deprem hasarının tazmini için, yaptırılması zorunlu olan sigorta.

Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü (1149)


Deprem Terimi Olarak Zorunlu Deprem Sigortası

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler ile doğa kaynaklı afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya sağlanan kredi ile yapılan meskenlerde depremin doğrudan neden olduğu maddi zararlar ile deprem nedeniyle ortaya çıkan yangın, infilak, dev dalga (tsunami) ve yer kayması sonucu oluşan maddi zararların, belirlenen sigorta bedeline kadar Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından teminat altına alındığı zorunlu sigorta.

Deprem Terimleri Sözlüğü (91)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Zorunlu Deprem Sigortası terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Zorunlu Deprem Sigortası terimi hakkındaki yorumlar

Zorunlu Deprem Sigortası hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Zorunlu Deprem Sigortası ile ilgili benzer terimler:

Volkanik Deprem: Aktif volkanların çevresinde magmanın yüzeye çıkması öncesi, sırası ve sonrasında meydana gelen deprem. Volkan patlamaları, bu depremlerin yer, zaman ve sıklık dağılımları incelenerek tahmin edilmeye çalışılmaktadır.

Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (UDSEP-2023): Ülkemizin deprem olayı gerçeğinden hareketle, depremden korunmak, deprem zararlarını azaltmak, deprem sonrası yapılacak faaliyetler hakkında öneriler sunmak ve depremle ilgili yapılacak olan araştırmalar için politikaları ve öncelikleri belirlemek amacıyla ulusal boyutta hazırlanan strateji ve eylem belgesi.

Tektonik Deprem: Yerkabuğunun hareketi sonucu levha sınırlarında oluşan deprem. Dünyada ve Türkiye’ de meydana gelen depremlerin büyük bir bölümü tektonik depremlerdir.

Tarihsel Deprem: Sismik kayıt cihazlarının bulunmadığı dönemlerde meydana gelmiş olan deprem.