Arı kayması Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Arı kayması nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Arıcılık Terimi Olarak Arı kayması

Bal akım dönemlerinde, bal taşıyan arıların kendi kovanları yerine nektar taşınan yöne göre en yakın sıra başındaki kovanlara girmeleri.

Arıcılık Terimleri Sözlüğü (345)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Arı kayması terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Arı kayması terimi hakkındaki yorumlar

Arı kayması hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Arı kayması ile ilgili benzer terimler:

Arı kaçıran: Balı hasat edilecek kolonilerde kuluçkalık ile ballık arasına yerleştirilen, arıların ballıklardan kuluçkalığa geçişine izin veren, kuluçkalıktaki arıların ballıklara geçmesini engelleyen bir araç.

Arı iğnesi: Ana arı ile işçi arıların abdomenlerinin son kısımlarında yer alan savunma organıdır, işçi arıların iğnesi geriye çentiklidir; bu yüzden işçi arılar insanı sokmak üzere iğnesini batırdığında geri çekemez. Ana arının iğnesi düzdür ve diğer ana arıları öldürmek için kullanır.

Arı felci (Paraliz): Erişkin arılarda yaz aylarında sık rastlanan arı felci hastalığına neden olduğu bildirilen 3 RNA virüsü bulunmaktadır. Bunlar kronik arı felç virüsü, akut arı felç virüsü ve yavaş arı felci virüsleridir. Yavaş felç virüsü (YFV) erişkin bal arılarını 12 gün içinde felç ederek öldürürken, akut arı felç virüsü (AAFV) etkisini 3-5 gün içinde göstererek ani ölümlere neden olur.

Arı ekmeği (Perga): Çiçektozunun (polenin) petek gözlerine depolanmış hali.