Aura Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Aura nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Sanat Terimi Olarak Aura

Bir kişi veya nesneye dair ayırt edici fakat doğrudan algılanamayan özellik, atmosfer. Sanat bağlamında ilk olarak Walter Benjamin tarafından 1936'da "Mekanik Yeniden Üretim Çağında Sanat Eseri" isimli makalede; özgün, el yapımı sanat eserlerinin eşsizliğini dile getirmek için kullanılmıştır.

Sanat Terimleri Sözlüğü (1043)


Mitoloji Terimi Olarak Aura

Phrygia’lı güzel bir kız. Rüzgar gibi çevikti. Artemis’in av arkadaşlarından biriydi. Dionysos buna aşık oldu ama yakalayamadı. Daha sonra Aphrodite araya girdi ve Aura’nın aklını başından aldı. Dionysos’tan iki çocuğu oldu ama çocuklarını parçaladı sonra kendini Sakarya ırmağına attı. Zeus bu deli anneyi bir kaynağa çevirdi.

Mitoloji Terimleri Sözlüğü (1277)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Aura terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Aura terimi hakkındaki yorumlar

Aura hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Aura ile ilgili benzer terimler:

Augias: Elis bölgesinin efsanevi kralı.

Auge: (Augia) Aleus’un kızı. Herakles’ten Telephos adında bir oğlu olmuştu. Telephos’u doğurduktan sonra Mysia’ya kaçtı. Orada kral Teothras’ın karısı oldu. Daha sonra kim olduğunu bilmeden kendi öz oğlu ile evlendi.

Attis: Eski Anadolu tanrılarından biri. Adonis kadar güzeldi bu yüzden Anadolu tanrılarının anası Kybele ona gönül verdi. Ondan hayat boyu kendisine sadık kalma sözü almıştı ancak Attis Sakarya nehrinin perisi Sagaratis’e gönül verdi. Kybele buna çok öfkelendi ve peri kızının hayatının bağlı olduğu ağacı kesti. Attis’i de delirtti.

Atropos: Bildiklerinden şaşmayan üç Moria (Park)'lardan biri.