Bab-üt-Tevessül Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Bab-üt-Tevessül nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Hac ve Umre Terimi Olarak Bab-üt-Tevessül

1. Mescid-i Nebi'nin kuzeye açılan kapısı.

2. Hicretin ikinci senesi Receb ayında, kıblenin Kudüs'ten Kâbe'ye dönmesi emrolunca, mescidin Mekke'ye karşı olan kapısı kapatılıp, karşısına, Şam tarafına yeni bir kapı açıldı. Şimdi bu kapıya Babüt-Tevessül deniyor.

Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü (156)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Bab-üt-Tevessül terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Bab-üt-Tevessül terimi hakkındaki yorumlar

Bab-üt-Tevessül hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Bab-üt-Tevessül ile ilgili benzer terimler:

Bab-üs-Selam: 1. Mescid-i Haram'ın doğu tarafına açılan, Bab-ı Şeybe de denilen kapı.

2. Mescid-i Nebi'nin batı duvarında kıbleye yakın olan Bab-ı Mervan olarak da bilinen kapı. Mescid-i Nebi'nin beş kapısından en büyüğü ve en süslüdür.

Bab-ür Rahme: Rahmet Kapısı. Medine'de Peygamber efendimizin yaptırdığı mescidin batı duvarındaki kuzey köşesine yakın olan kapısı.

Bab-ı Cibril: Peygamber efendimizin Medine-i münevverede inşa ettiği mescidin doğu tarafındaki kıbleye yakın olan kapısı.

Arafat: Sözlükte; bilme, anlama ve tanıma anlamlarındaki a-r-f kökünden türeyen "Arafat", Mekke'nin 25 km. güney doğusunda ova görünümünde düz bir alanın adıdır. Doğu, kuzey ve güneyi dağlarla çevrilidir. Arafat, Hıll bölgesinde Harem sınırları dışında kalır. Harem sınırı ile Arafat arasında Urene vadisi vardır. Arafat'ın ortasında "Cebel-i Rahme" (rahmet dağı), batısında"Nemîre Mescidi" yer alır. Arafat, günümüzde ağaçlandırılmış ve dokuz oto yol ile Müzdelife'ye bağlanmıştır. Haccın aslî rüknü olan vakfe burada yapılır.