Duyu organları Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Duyu organları nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Fen Bilimleri Terimi Olarak Duyu organları

Çevreden gelen uyarıları (ses, koku, ışık, tat, dokunma) algılayan organlardır. Duyu organları, bu uyarılara göre özelleşmiş hücrelere sahiptir. Bu hücrelere reseptör veya duyu almaçları denir.
İnsanlarda göz (görme duyusu), burun (koku duyusu), dil (tat alma duyusu), kulak (işitme duyusu), ve deri (dokunma, hissetme duyuları) olarak beş duyu organı bulunur.

Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü (1654)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Duyu organları terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Duyu organları terimi hakkındaki yorumlar

Duyu organları hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Duyu organları ile ilgili benzer terimler:

Berzah Alemi: Öldükten sonra ruhların kıyamete kadar beklediği alem veya mekan. Kâbir alemi olarak da bilinir.

Dolanma Düzlemi: Herhangi bir cismin, belirli bir nokta etrafında dönerken izlediği yol ile o noktanın arasında kalan bütün doğruların oluşturduğu iki boyutlu yüzeydir.

Örneğin: Dünya Güneş'in etrafında döner. Dolanma hareketine örnek olarak verilebilir. Dolanma düzlemi ise izlediği yoldur.

Elektromanyetik Kuvvet: Elektrik yüklü bir parçacığın manyetik alandan geçerken üzerine etki eden kuvvette elektromanyetik kuvvet denir.

Elektromanyetizma: Elektrikle yüklü parçacıklar arasındaki etkileşime neden olan fiziksel kuvvettir. Bu etkileşimin gerçekleştiği alanlar, elektromanyetik alan olarak tanımlanır. Doğadaki dört temel kuvvetten biri, elektromanyetizmadır.