İlave Fiş (Added Entry) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

İlave Fiş (Added Entry) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Kütüphanecilik Terimi Olarak İlave Fiş (Added Entry)

Bir kart kataloğunda ana giriş kartlarından ayrı olarak, bir malzemeye başka erişimler sağlayan diğer kartlar. Bunlar ortak yazarı, başlığı, konuyu, seriyi vs. gösterirler; ana girişte verilen bibliyografik bilgiden daha az bilgi içerirler.

Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü (184)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
İlave Fiş (Added Entry) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
İlave Fiş (Added Entry) terimi hakkındaki yorumlar

İlave Fiş (Added Entry) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

İlave Fiş (Added Entry) ile ilgili benzer terimler:

İkincil Literatür (Secondary Literature): Birincil literatür (derlemeler, tanıtım ve eleştiriler, popülerleştirmeler, ders kitapları, ansiklopediler, el kitapları vb.) hakkında yayınlanan ve okuru birincil kaynaklara (özetler, dizinler, bibliyografyalar) gönderen materyal.

Dewey Onlu Sınıflama Sistemi (DDC): Bilgiyi başlıca on ana sınıfa (00-999) bölen kütüphane sınıflandırma sistemi. Adını, yaratıcısı M. Dewey'den almıştır. 000 Genel Konular, 100 Felsefe-Psikoloji, 200 Din, 300 Toplum Bilimleri, 400 Dilbilim, 500 Doğa Bilimleri ve Matematik, 600 Teknoloji, 700 Sanatlar, 800 Edebiyat ve Retorik, 900 Coğrafya-Tarih.

Daimi Sipariş (Standing Order): Bir kütüphanenin yayın firmalarına verdiği ve aksine talimat olmadıkça her yıl veya her ay otomatik olarak yerine getirilen sipariş.

Büyük Boy Kitaplar (Oversized Books): Standart raflara sığamayacak kadar büyük boyutlu kitaplar. Bkz. kitap boyu