Kanibalizm Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Kanibalizm nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Biyoloji Terimi Olarak Kanibalizm

Kuvvetli bir canlının kendinden zayıf bir canlıyı öldürmesi ve/veya ondan besinini sağlamasına ise kanibalizm denir.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü (2076)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Kanibalizm terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Kanibalizm terimi hakkındaki yorumlar

Kanibalizm hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Kanibalizm ile ilgili benzer terimler:

Parazitizm: Dünyaya gelen her canlı beslenir, çoğalır ve soyunu devam ettirmeye çalışır. Canlılar yaşayabilmek için çoğu kez diğer canlılar ile yarışmak hatta savaşmak zorundadır. Kimi kendi yararına, başka canlıların zararına şeklinde adapte olmuş durumdadır. Böyle canlılar parazittir ve bu yaşama parazitlik (parazitizm) denir. Parazit sözcüğü Yunanca para (yanında) ve sitos (besin) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelmiştir. Bir canlının içinde veya üzerinde onun zararına olarak yaşamaya adapte olan canlı anlamına gelmektedir. Parazit bu şekilde kendini korurken, besinini de sağlamaktadır. Üzerinde adapte olduğu canlıya konak denmektedir ve bu çoğunlukla kendisinden daha büyük bir canlıdır.

Fagosit: Bir hücrenin diğer bir hücre veya partikülü sitoplazması içine almasına "fagositoz”, bunu yapan hücreye de "fagosit” denir.

Simbiyoz Yaşam: Farklı canlıların birlikte yaşamasına simbiyoz yaşam denir. Simbiyoz yaşam üç çeşittir:

1- Mutualism: Birlikte yaşamadan her iki canlı da faydalanmaktadır.

2-Kommensalismus: Canlının biri artık maddeleri kullanmak yada korunmasını sağlamak yoluyla diğerinden faydalanmakta, fakat faydalandığı canlıya zarar vermemektedir.

3- Parazitismus: Genelde küçük bir canlının daha büyük bir canlının üzerinde ya da içinde bu canlıya zarar vererek yaşaması anlamına gelmektedir.

Kommensalismus: Farklı canlıların birlikte yaşamasına simbiyoz denir. Kommensalismus, bir simbiyoz yaşam çeşididir. Canlının biri artık maddeleri kullanmak ya da korunmasını sağlamak yoluyla diğerinden faydalanmakta, fakat faydalandığı canlıya zarar vermemektedir.