Kireç hastalığı Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Kireç hastalığı nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Arıcılık Terimi Olarak Kireç hastalığı

Etmeni Ascosphaera apis adlı bir fungus (mantar) olan yavru hastalığıdır. Tüm mantarlar gibi nemli ortamları sever. Hastalıklı larvalar mumyalaşmış olup siyahımsı, gri veya beyaz renktedirler. Hastalığın ilk dönemlerinde beyazlaşmış larvalar iki parmak arasında ezilebildiği halde ileri dönemde pirinç tanesi gibi sertleşerek arılar tarafından kovan önüne ve uçuş tahtası üzerine atılırlar.

Arıcılık Terimleri Sözlüğü (345)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Kireç hastalığı terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Kireç hastalığı terimi hakkındaki yorumlar

Kireç hastalığı hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Kireç hastalığı ile ilgili benzer terimler:

Kılıç arısı: Anadolu arılarının ilkel kovanlarda petekleri yapma şekline göre, petekleri kovan boyunca uzunlamasına yapan, bal toplama yeteneği yüksek, saldırgan karakterli arı.

Kılavuz (ham, temel) petek: Balmumundan yapılmış, altıgen işçi arı gözü izleri olan ve çerçeve içi ölçüsünde kesilmiş balmumu levhaları.

Kıbrıs arısı: Ana vatanı Kıbrıs olan ve çok eski yıllardan beri bilinen, sarı renkli, hırçın ve sokucu bir genotip. (Apis mellifera cypria)

Kek: Değişik yapılış şekillerinde, çeşitli ölçeklerde bal, pudra şekeri (toz şekerin öğütülmesiyle elde edilen, katkısız) ve çiçektozunun (polen) karıştırılıp hamur haline getirilerek arıları beslemek için kullanılan, katı besin.