Korkutmak Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Korkutmak nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Genel Türkçe Terimi Olarak Korkutmak

1. Korkmasına yol açmak.
"Gece gece kardeşini korkutmaya çalışıyor."

2. Kaygıya düşürmek, endişelendirmek.
"Ünlü sporcunun sakatlığı taraftarları korkuttu."

3. Gözdağı vermek, tehdit etmek.
"Onu biraz korkutursak sesi kesilir."

Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü (365)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Korkutmak terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Korkutmak terimi hakkındaki yorumlar

Korkutmak hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Korkutmak ile ilgili benzer terimler:

Güngörmüş: 1. İyi günler yaşamış.
"Kendisi güngörmüş bir insandır."

2. Yaşam deneyimi bulunan, birçok olaya tanık olmuş.
"Güngörmüş birinin nasihatlerine kulak veririm."

Millet Sistemi: Osmanlı Devleti'nin hakimiyeti altında bulunan toplulukları, din ya da mezhep esasına göre örgütleyip yönetmesine "millet sistemi" denilmektedir. Millet sistemi yaygın olarak Osmanlı Devleti'nin hakimiyeti altında bulundurduğu gayrimüslim (Müslüman olmayan) unsurlar için bir çerçeve oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır.

Osmanlı Devleti bir Müslüman devletti ve son İslam İmparatorluğu olma vasfına sahiptir. Bu yüzden de Osmanlı Devleti'nde millet sistemi, esas itibariyle İslam Hukuku'na dayanmıştır. İslam Dini'nde millet kavramı din, mezhep; bir din ve mezhebe bağlı topluluk anlamlarına gelmektedir.

Okul Panosu: Okulların uygun yerlerine asılan, üzerine bildiri, afiş, resim, açıklama veya tanıtma kâğıtları tutturmak için hazırlanmış levha.

Beytül Hikme: Abbasi halifesi Memun tarafından 830 yılında Bağdat'ta yapılan bilimler akademisidir. Kelime anlamı "bilgelik evi" dir. Beyt'ül Hikme'de sadece çeviri eserler yapılmadı. Bununla birlikte tıptan felsefeye, kimyadan fiziğe kadar birçok alanda büyük alimlerin yetiştirildiği bir yer oldu. Bu alimlere dönemin halifesi tarafından çevirdikleri eserlerin ağırlığınca altın ödendi ve maaş bağlandı. Kitaba ve ilme önem veren Abbasi halifelerinden olan Harun Reşit sırf kitap toplamak için seferlere çıkmıştır. İlmi toplantılara başkanlık yapmıştır. Daha sonra bu akademiden giden eserler Avrupa'da Rönesans'ın oluşmasına büyük katkı sağlamıştır.
Gün gelir ve İslam medeniyetinin Bağdat'ta yükselen güneşi kaybolmaya yüz tutar. 1258 yılında Moğol hükümdarı Hülagu'nun Bağdat'ı işgal etmesiyle Beyt'ül Hikme'de yıkılır. Oluşturulan eserler Dicle Nehri'ne atılır ve rivayet odur ki Dicle Nehri'nde günlerce mürekkep akar.