Koruyucular Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Koruyucular nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Koruyucular

Besinlerin mikro-organizmalar adı verilen besin yapısını bozarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek etmenlere karşı korunmasına yardımcı olurlar. Besinin kalitesini arttırır ve son kullanım tarihini uzatırırlar.

Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü (356)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Koruyucular terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Koruyucular terimi hakkındaki yorumlar

Koruyucular hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Koruyucular ile ilgili benzer terimler:

Katkı Maddeleri: Katkı maddeleri genellikle görünüşü, tadı, kaliteyi geliştirmek veya gıdayı korumak amaçlı kullanılırlar. Doğal olarak da besinlerde bulunabilen içerikler katkı maddesi olarak kullanılabilir. Tüm katkı maddeleri kod verilerek gruplandırılır ki (E322 gibi)bazen uzun ve karışık isimleri yerine kullanmak daha elverişli olur. Tüm paketli gıdaların etiketine bakarak içeriğindeki katkıları görebilirsiniz. Tüm kod verilmiş katkı maddeleri kullanımları güvenli olduğu kanıtlandıktan sonra izin alır.

Kolesterol: Kolesterol vücutta doğal olarak da bulunan hücrelerin yapısından hormon yapımına kadar pek çok işlevi olan yağ yapıdır. Kolesterolün de farklı çeşitleri vardır. Kan damarlarınızda artan kötü kolesterol (LDL) kalp damarları hastalıkları riskinizi arttıracaktır.

Kardiyovasküler Hastalıklar: Felç, kalp krizi, yüksek kan basıncı(hipertansiyon) gibi kalbi ve kan damarlarını etkileyen hastalıklara verilen genel isimdir.

Kalori (Cal): 1- Kalori enerji birimidir. Bir yetişkinin ortalama enerji ihtiyacı yaklaşık 2000-2400 kilokalori(kcal) arasında değişebilir. Bilimsel olarak kalori 1 gram suyun sıcaklığını 1 derece yükseltmek için gerekli enerji miktarı olarak da tanımlanabilir.

2- Besinlerle alınan enerjinin ölçü birimidir. Kalori, 1 gram suyun sıcaklığını 1°C arttırmak için gerekli olan enerji miktarına verilen isimdir. Herkes adını kalori olarak benimsemiş olsa da, besinlerle alınan enerji aslında kilokalori cinsinden ölçülür.