Mağrib Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Mağrib nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Tarih Terimi Olarak Mağrib

Kuzey Afrika'nın Batı tarafına (Fas, Tunus, Ce-zayir) Osmanlı Devleti'nin verdiği addır.

Tarih Terimleri Sözlüğü (1857)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Mağrib terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Mağrib terimi hakkındaki yorumlar

Mağrib hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Mağrib ile ilgili benzer terimler:

Magna Charta (Büyük Koşul): 1215 yılında İngiltere'de kralla halk temsilcileri arasında karşılıklı olarak imzalanan bir belgedir. Bu belgeyle kralın halka karşı yetkileri ilk kez kısıtlanmış ve toplumsal ilerlemenin hızlanmasının koşulları yaratılmıştır. Bu belgeye göre; 1. Kral, uyruklarının onayı olmadan yeni vergi ko-yamayacak ve vergi oranlarını artıramayacaktır.
2. Özgür kişiler haksız yere tutuklanamayacak ve yargılanmadan cezalandırılamayacaktır.
Magna Charta bir anayasa niteliğindedir. Kralın yargı ve yürütme yetkilerinin kısıtlanmasıyla başlayan süreç, parlamentonun kurulmasına, meşrutiyete ve hukuk devletine geçilmesine, parlamentonun üstünlüğünün kabul edilmesine, insan hakları ilkelerinin yayınlanmasına, ulusal egemenlik ve demokrasinin uygulanmasına zemin hazırlamıştır.

Maginot (Majino) Hattı: Fransa'nın Almanya sınırı boyunca kurduğu tarihsel savunma hattıdır. Almanya'dan gelebilecek bir saldırıya karşı 1930'lu yıllarda yapıldı. Çok güçlü bir savunma hattı olmasına karşın Almanlar 1940 yılında bu hattı aşarak Fransa'yı işgal ettiler.

Mabeyinci: Osmanlı Devleti'nde padişahın dışarıyla olan ilişkilerine bakan, onun buyruklarını ilgililere bildiren, kimi kişilerin dileklerini de padişaha ileten görevlidir.(Resmî unvan olarak ilk defa III. Selim zamanında kullanıldı).

Maarif Vekaleti: Osmanlı Devleti'nde Eğitim Bakanlığı.