Mecusilik (Zerdüştlük) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Mecusilik (Zerdüştlük) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Tarih Terimi Olarak Mecusilik (Zerdüştlük)

Zerdüşt dini inananlar. Ateşe tapan insanlardır. Timsah ve İnek gibi hayvanları kutsal sayarlar. Su ve toprağa saygı duyarlar. Bu nedenle ölülerini gömmezler. Onları kuleler üzerine koyarak yırtıcı kuşlara yem yaparlar. İnançlarına göre ölümden sonra ruh özgürlüğüne kavuşur.

Tarih Terimleri Sözlüğü (1857)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Mecusilik (Zerdüştlük) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Mecusilik (Zerdüştlük) terimi hakkındaki yorumlar

Mecusilik (Zerdüştlük) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Mecusilik (Zerdüştlük) ile ilgili benzer terimler:

Meclis-İ Vala: Meclis-i Valay-ı Ahkam-ı Adliye'nin kısa adıdır. 1837 yılında kurulmuştur. Halk ile hükümet arasındaki davalara bakardı. 1861 yılında yetkileri artırılarak üç daireye ayrılmıştır. 1867 yı-lında dağıtılarak yerine Şurayı Devlet oluşturulmuştur. Bu kurum da bugünkü Danıştay'a benzemektedir.

Meclis-İ Mebusan: Osmanlı Devleti'nde yasama görevini yürüten ve iki meclisten oluşan parlamentodur. Bu parla-mentonun varlığı Osmanlı Devlet yapısına meşruti bir özellik kazandırmıştır.

Meclis-İ Ali-İ Tanzimat: 1854-1861 yıllarında Osmanlı Devleti'nde Tanzimat yasalarını, tüzüklerini ve ıslahat uygulamalarını hazırlamakla görevli kuruldur.

Meclis-İ Ahkam-I Adliye: 1853-1861 yıllarında Osmanlı Devleti'nde temyiz (Yargıtay) mahkemesi görevini yapan yargı kuruludur