Mekki-Medeni Ayetler Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Mekki-Medeni Ayetler nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mekki-Medeni Ayetler

Mekke'de indirilen ayetlere Mekki ayet, hicretten sonra indirilen ayetlere de Medeni ayet denir. Bir ayetin Mekki mi Medeni mi olduğunu ayetin bulunduğu surenin başına bakarak anlayabiliriz. Her surenin Mekki mi Medeni mi olduğu başında yazılıdır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü (1529)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Mekki-Medeni Ayetler terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Mekki-Medeni Ayetler terimi hakkındaki yorumlar

Mekki-Medeni Ayetler hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Mekki-Medeni Ayetler ile ilgili benzer terimler:

Mahreç: Mahreç harflerin çıkış yeri demektir. Kur'an-ı Kerim'i okumak ibadettir. Arapça bilmeyenlerin de yüce kitabımızı hakkıyla okuyabilmeleri için harflerin çıkış yerlerini öğrenip sesleri taklit etmeleri gerekir. Kur'an-ı Kerim okumayı öğretirken harfler mahreçleriyle birlikte öğretilir.

Kandil: 1- Allah'ın duaları kabul edeceğini işaret ettiği özel zamanlardır.

2- Bir kap içinde sıvı yağ ve fitilden oluşmuş aydınlatma aracı.

Kevser Suresi: Kevser suresi Kur'an-ı Kerim'in yüz sekizinci suresidir. Bu surenin özelliği Kur'an-ı Kerim'in en kısa suresi olmasıdır. O kadar kısadır ki sadece üç ayetten, on kelime ve kırk iki harften oluşur. O yüzden Kur'an-ı Kerim ezberleyenler arasında en gözde suredir.

Kelamullah: Kelamullah, Allah'ın sözü demektir. Elbette Allah'ın sözü insanların sözlerine benzemez. Allah kullarıyla konuşmuştur. Ama bu iki insanın karşılıklı konuşması gibi bir şey değildir. Allah, insanlarla peygamberleri vasıtasıyla konuşur. Peygamberleriyle de vahiy yoluyla konuşur. Kelamullah yani Allah'ın sözü denildiğinde Tevrat, İncil, Kur'an-ı Kerim gibi vahiyle Peygamberlere verilen kitaplar, sayfalar ve ayetler anlaşılır.