Monografik Seri (Monographic Series) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Monografik Seri (Monographic Series) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Kütüphanecilik Terimi Olarak Monografik Seri (Monographic Series)

Düzenli veya düzensiz aralıklarla çıkarılan ve genel bir başlığı olan bir serinin parçaları olarak yayınlanan monografiler.

Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü (184)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Monografik Seri (Monographic Series) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Monografik Seri (Monographic Series) terimi hakkındaki yorumlar

Monografik Seri (Monographic Series) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Monografik Seri (Monographic Series) ile ilgili benzer terimler:

Monografi (Monograph): Genellikle belli bir çerçevede ele alınmış, tek bir konu hakkında ve kendi içinde bir bütün olan, serilerden oluşmayan eser. Örneğin, bir kitap ya da risale. Karşıtı süreli yayındır.

Materyal Kaydı (Item Record): Kütüphane kataloğunda bulunan ve bir kitabı, dokümanı süreli yayını vb. malzemeyi tanımlayan kayıt. Bu kayıt her materyalin yazarının adını, başlığını, yayın yerini, yayıncının adını, basım bilgilerini, yayın tarihini, fiziki özelliklerini belirten unsurlardan oluşur. terimlersözlüğü.com Materyal kaydında ilgili malzemenin kütüphanedeki yeri, sınıflandırma numarası, statüsü gibi bilgiler bulunur.

MARC (Elektronik Ortamda Yapılan Kataloglama): Kongre Kütüphanesi tarafından geliştirilen bilgisayar ortamına aktarılmış verilerin uluslararası standartlaştırılmış formatı. MARC formatı bibliyografik veri alışverişini basitleştirir.

Hemen hemen bütün otomasyona dayalı kataloglama sistemlerinin temelidir. Bibliyografik tanımlar için bu standart format 1960’larda Amerikan Kongre Kütüphanesi tarafından geliştirildi.

Mantıksal Arama İşleçi: Genellikle “ve”, “veya”, “değil” gibi yardımcı terimler kullanarak bir kavramın başka bir kavramla olan ilişkisini tanımlamak suretiyle arama terimlerini birleştirme yöntemi.