Ototrof Organizmalar Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Ototrof Organizmalar nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Ototrof Organizmalar

Kendi gereksinimleri olan besin maddelerini; inorganik maddeleri, organik maddeye çeviren çalıların genel ismidir. Genellikle klorofilli bitkiler bu grupta yer alır. Fotosentez yoluyla organik madde yapması için güneş ışığıma gereksinim duymaları nedeniyle, bu bitkilere bu isim verilir.

Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü (197)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Ototrof Organizmalar terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Ototrof Organizmalar terimi hakkındaki yorumlar

Ototrof Organizmalar hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Ototrof Organizmalar ile ilgili benzer terimler:

Ortak Yaşam: Organizmalar arasında karşılıklı ya da tek taraflı yarar sağlayarak yaşama şekline verilen isimdir. Baklagiller ile Rhizobium sp. Bakterileri arasındaki yaşam karşılıklı; küsküt ve canavar otunun çeşitli bitkiler üzerinde yaşaması buna örnektir.

Optimum Ekolojik Koşullar: Bir canlının en iyi şekilde yetiştiği ve en yüksek ürünü verdiği, çevre koşullarına verilen isimdir. Optimum ekolojik koşulların herbir canlı, cins, tür, çeşidine ve yaşam süresindeki değişik devrelere göre farklılık gösterir.

Non - Obligat Bitkiler: Gün uzunluğunun generatif devreye geçme de etkili olmadığı, bitkilere verilen isimdir. Bir başka şekilde; gün uzunluğunun kısa ya da uzun oluşu, bitkilerin generatif devreye geçiş hızını etkilemez. Ancak, bitkilerin bazılarında kısa gün, bazılarında ise uzun gün, çiçeklenmenin daha erken ve daha bol olmasına neden olur.

Nodozite: Baklagillerin çoğunluğunda ve diğer bazı bitkilerin havanın serbest azotunu kullanarak organik maddeleri sentezleyebilen bakterilerin, köklerde oluşturduğu şişkinliklerdir.