Riboflavin (B2 Vitamini) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Riboflavin (B2 Vitamini) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Riboflavin (B2 Vitamini)

Faydaları : Normal büyüme, bazı enzimlerin oluşturulması, yiyeceklerin enerjiye dönüştürülmesi, yaraların engellenmesi ve dil ve dudağın şişmesinin önlenmesi için faydalıdır.

Bulunduğu GıdalarSüt ürünleri, et, kümes hayvanları, balık, yeşil sebzeler (karnabahar, brokoli, şalgam, kuşkonmaz, ıspanak).

Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü (356)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Riboflavin (B2 Vitamini) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Riboflavin (B2 Vitamini) terimi hakkındaki yorumlar

Riboflavin (B2 Vitamini) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Riboflavin (B2 Vitamini) ile ilgili benzer terimler:

Thiamine (B1 Vitamini): Faydaları : Vücuttaki karbonhidratların kullanılması, sindirim ve iştah, sinir sisteminin normal çalışması için faydalıdır.

Bulunduğu GıdalarTam buğday ekmeği, tam tahıllar, fasulye, sakatat, yağsız kırmızı et, çekirdek/kuruyemişler.

Vitamin A (ve beta-karoten): Faydaları : Sağlıklı cilt, güçlü dişler ve çocuklarda kemikler, enfeksiyona direnç, normal büyüme, hücre yapısı, normal göz sağlığı için faydalıdır.

Bulunduğu GıdalarKaraciğer, balık yağı, tam yağlar, süt ürünleri (vitamin A); koyu renkli sarı ve kırmızı meyveler ve sebzeler; kayısı, kavun ve havuç gibi, koyu yeşil yapraklı sebzeler; ıspanak gibi (beta-karoten).

Sürdürülebilir Tarım: Sürdürülebilir tarım çiftçilikte hem bir felsefe hem de bir sistemdir. Kökeni hem çevresel hem de sosyal gerçeklere dayanan bir değerler kümesine dayanır. Sürdürülebilir tarım, çiftçilik kazancını korur veya yükseltirken doğal süreçlerle işleyen ve tüm kaynakları kullanarak atık miktarını ve çevresel zararı en aza indirgeyen tasarım ve yönetim süreçlerini kapsar. Sürdürülebilir tarım sistemleri var olan toprak besinlerini, su döngülerini, faydalı toprak organizmalarını ve doğal zararlı böceklerle mücadeleyi en yüksek avantajla kullanacak şekilde dizayn edilirler. Mevcut döngü ve akışlar kullanılarak çevresel zarar en aza indirgenir. Böyle sistemler besleyici, insan sağlığına zararlı olabilecek ürünlerle kirlenmemiş gıdalar üretirler.

Süngersi Ensefalopati: Beynin mikroskobik sünger görüntüsü halini aldığı bir hastalıktır. İnsan ve hayvanlarda Bulaşıcı süngersi ensefalopatiler (TSE) Creutzfeld-Jacob hastalığı ve varyantı Gertstmann-Straussler-Scheinker hastalığı, kuru, ölümcül kalıtsal uyku hastalığı, kronik geyik heba hastalığı, Sığır süngersi ensefalopati (BSE), hayvanat bahçelerindeki toynaklı hayvan ensefalopatileri ve kedigillerdeki süngersi ensefalopati hastalıkları.