Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu

İçtüzük’ün 20. maddesinde sayılan TBMM ihtisas komisyonlarından biridir. Temel görevi, TBMM Başkanlığınca kendisine havale edilen çalışma ve iş hayatı, sosyal güvenlik, sağlık ve sosyal yardım konuları ile ailenin bütünlüğünün korunması, aile planlaması ve benzeri konulardaki kanun tasarı ve tekliflerini görüşmektir.

Parlamento (TBMM) Terimleri Sözlüğü (280)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu terimi hakkındaki yorumlar

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ile ilgili benzer terimler:

Resmî Gazete: Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan; yasama, yürütme ve yargı organlarına ilişkin mevzuat, karar ve ilanların yer aldığı süreli yayındır. Kanunların yürürlüğe girmesi için Resmî Gazete’de yayımlanması zorunludur.

Referandum: Bkz. Halkoylaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK): Radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetleri sektörünü düzenlemek ve denetlemek amacıyla kurulmuş, idarî ve malî özerkliğe sahip, tarafsız kamu tüzel kişiliğidir (6112 sayılı Kn. m. 34). Kurul dokuz üyeden oluşur ve üyeleri, siyasî parti gruplarının üye sayısı oranında belirlenecek üye sayısının ikişer katı olarak gösterecekleri adaylar arasından, her siyasî parti grubuna düşen üye sayısı esas alınmak suretiyle TBMM Genel Kurulunca seçilir.

Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: İçtüzük’ün 20. maddesinde sayılan TBMM ihtisas komisyonlarından biridir. Temel görevi, TBMM Başkanlığı tarafından kendisine havale edilen eğitim, tarih, kültür, sanat, gençlik ve spor, üniversite kurulması, diyanet işleri ve benzeri konulardaki kanun tasarı ve tekliflerini görüşmektir.