Sahne Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Sahne nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Tiyatro Terimi Olarak Sahne

Tiyatro. Tiyatro sahnesi. Tiyatro eserinde bir perdelik bölümün, dekor bakımından değişik olan küçük kısımları. Bir perdelik bölüm içinde, kişilerin girip çıkmasıyla değişen topluluk, meclis. Yapılarına göre tiyatro sahneleri şunlardır: sabit sahne, döner sahne, asansörlü sahne.

Tiyatro Terimleri Sözlüğü (562)


Dil ve Anlatım Terimi Olarak Sahne

1- Tiyatro sahnesi.

2- Bir perdelik bölüm içinde, kişilerin girip çıkmasıyla değişen topluluk, meclis.

Dil ve Anlatım Terimleri Sözlüğü (211)


Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Sahne

1. Zamanın, mekanın ve diğer öğelerin (oyuncu, gün bölümü, ışık vs.) süreklilik gösterdiği, yaşamın bize sunduğu somut zamanı andıran bir birim.

2. Gösterim metninin bölümlerinden her birini ve/veya performans sergilenmesi için ayrılmış alan.

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü (147)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Sahne terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Sahne terimi hakkındaki yorumlar

Sahne hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Sahne ile ilgili benzer terimler:

Replik: Rol alan kişinin söylediği cümle ya da sözler.

Proje: Sinema, tiyatro, televizyon ve medya vb. değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş çalışma tasarısı.

Performans: Oyuncunun önceden belirlenmiş bir kurguya bağlı ya da doğaçlama olarak gerçekleştirdiği veya sanatsal bir hedef dâhilinde, belli bir alandaki becerisini gösterim amacıyla sergilediği seyirlik.

Kast Ajansı: Bünyesinde bulundurduğu oyuncuları ve/veya figüranları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, tanıtım dosyalarını hazırlayan, sunan ve işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.