Şekerler Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Şekerler nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Şekerler

Karbonhidrat aldığımızda, vücudumuz bu besin ögelerini daha küçük parçalara ayırır. Bu daha küçük parçalar şekerlerdir. Şeker doğal olarka pek çok besinde(süt, meyve, sebze, tahıllar vb.) bulunur. Kaynaklarına göre farklı isimler verilebilir; örneğin laktoz sütte bulunur, sukroz genelde sofra şekeri olarak bilinir ve glikoz balda, tahıllarda karbonhidrat içeren besinlerde farklı oranlarda bulunur.

Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü (356)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Şekerler terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Şekerler terimi hakkındaki yorumlar

Şekerler hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Şekerler ile ilgili benzer terimler:

Sodyum: Sodyum insan vücudunun, sıvı dengesini düzenlemek, kasların kasılmasını sağlamak ve sinir sisteminin doğru çalışması için gerek duyduğu bir mineraldir. Bitkilerde ve hayvanlarda doğal olarak bulunur. Yüksek miktarda alanlarda yüksek tansiyonla ilişkili bulunmuştur.

Serbest Radikaller: Vücutta doğal olarak oluşan, çok aktif olduğu için başka metabolik süreçlere karışan ve normal işleyişi aksatan etmenlerdir. Sigara içmek, hava kirliliği gibi dış etkenlere maruz kalmak serbest radikalleri arttıracaktır ve eğer vücuttaki antioksidan seviyesi kontrol edilemezse hücrelere zarar verebilirler. Antioksidanlar serbest radikalleri bağlayarak zarar vermeleri önlerler.

Riboflavin (B2): Protein, karbonhidrat ve yağlardan enerji salınımı için gereklidir. B2 vitamininin kimyasal adıdır.

Protein: Proteinlerin yapı taşları amino asitlerdir. Amino asitleri organ dokusunu yenilemeye yardımcı olur ve kasları geliştirip, saç, tırnak ve cildi destekler. Amino asitler kan üretimi için de kullanılır ve antikorların hastalıklarla savaşmasına yardım eder. Protein açısından zengin yiyecekler arasında süt, balık, et, ceviz türü kuru yemişler, peynir ve yumurtalar olarak sayılabilir.