Shafir Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Shafir nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Shafir

İsrail orijinli, kılçıklı, beyaz başaklı, erkenci, yatmaya orta dayanıklı, verimli, Çukurova Bölgesi için uygun, bin dane ağırlığı 40 gram civarında olan bir ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü (706)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Shafir terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Shafir terimi hakkındaki yorumlar

Shafir hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Shafir ile ilgili benzer terimler:

Seyhan-95: Bitki boyu 80-95 cm olup, Başakları beyaz renkli kılçıklı, Başak uzunluğu 7-9 cm'dir. Taneleri beyaz renkli, sert yapıda ve oval şekillidir. 1000 tane ağırlığı 40-42 gramdır. Kışa ve kurağa orta derecede dayanıklıdır. Kahverengi ve sarı pasa dayanıklı, septoria'ya karşı hassas ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

Sevk İrsaliyesi: Düzenlenmesi kanunlarla zorunlu olan, yollamalarda her vasıta(kamyon, vagon, gemi, vb.) muhteviyatının ayrı ayrı numunelerinin alınıp muayene ve analiz sonuçları ile araç bilgileri ve ürün miktarının belirtildiği, bir nüshasının karşı işyerine gönderildiği yollama evrakı.

Sert Mısır: İri taneli ve küçük taneli olmak üzere iki alt gruba ayrılan 1000 tane ağırlığı 100-700gr arası değişen, yurdumuzda mısır çeşitleri içinde en fazla üretimi yapılan, taneleri sert ve yüksek proteinli mısır çeşidi.

Selüloz: Üç bin ya da daha fazla glikozun birleşmesi ile oluşan bitki hücrelerinin temel yapı taşı olan polisakkarit.