Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR)

Temel metobolizma hızı diğer bir değişle Temel metabolizma kalori yakma oranı, vücudun dinlenme anında, temel yaşam fonksiyonlarını sürdürmek için harcadığı tahmini enerji miktarıdır. Genellikle gün boyunca harcanan enerjinin yarısından fazlası, hayati fonksiyonları sürdürmek için kullanılan enerjidir.
Temel metabolizma hızınızı etkiliyen faktörler; boyunuz, kilonuz, yaşınız ve cinsiyetinizdir.

Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü (356)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR) terimi hakkındaki yorumlar

Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR) ile ilgili benzer terimler:

Doymuş Yağlar: Kötü yağlar dense de bu konuda çok çeşitli tartışmalar halen devam etmektedir. Doymuş yağlar hayvansal yağlardır. Doymuş yağ kullanımınızı, aldığınız günlük kalori miktarının %10 ile sınırlandırmaya çalışın.

Doymamış Yağlar: İyi yağlar olarak bilinen doymamış yağlar bitkisel yağlardır.
Zeytin yağı, fıstık yağı, avokado yağı ve kanola yağı Mono (tekli) doymamış yağlardır.
Ayçiçeği yağı, mısırözü yağı çoklu doymamış yağlardır ve aynı zamanda "iyi yağlar" olarak bilinirler. Fakat bazı tıp litarütüründe "çoklu doymamış yağ tüketimi" bazı kanser türleri riskini artırmaktadır. Bu araştırmalar henüz kesinlik kazanmamıştır.

Yağ: Vücut için gerekli besin öğelerinden biridir. Organları korumaktan, vitaminlerin emilimine, enerji sağlamasına kadar pek çok görevi vardır. Farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur. Sağlık profesyonelleri hepsinden almamızı ancak doymuş yağ ve trans yağları limitli tüketmemizi önerir.

Vejeteryan: Özellikle bitkisel besinleri tüketmeyi tercih etmişlerdir. Farklı şekillerde diyetleri olabilir. Örneğin bir vegan hayvansal hiç bir besini tüketmezken, ovo-lakto vejeteryan bitkisel besinlerin yanısıra süt, süt ürünleri ve yumurta da yer ancak et-tavuk-balık yemezler.