Terleme Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Terleme nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Biyoloji Terimi Olarak Terleme

Yapraklar bitkilerdeki ihtiyaç fazlası artık suyun terleme yoluyla dışarı atılmasını sağlar. Bitkilerin stomalardan su kaybetmelerine terleme denir. Yapraktaki stomalar açılıp kapanarak terleme olayını denetler.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü (2076)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Terleme terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Terleme terimi hakkındaki yorumlar

Terleme hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Terleme ile ilgili benzer terimler:

Buzul Erozyonu: Yüksek dağlık arazideki derelerde, çeşitli zamanlarda oluşmuş bulunan buzulların (glasiyelerin) kısım kısım ve yavaş yavaş aşağılara doğru yürümesi sırasında beraberinde moren denilen çeşitli büyüklükte materyal kütlelerini sürüklemesi ile meydana gelen aşınma ve taşınma olayına buzul erozyonu denir.

Kan Grubu: Bireylerin kanlarındaki serum ve alyuvarların taşıdığı antikor veya antijen türlerindeki farklılıklara dayanarak yapılan ve kanın özelliğini belirtmek için oluşturulan sınıflandırma sistemi.

Trihibrit Çaprazlama: Üç karakter bakımından heterozigot olan bireylerin çaprazlanmasıdır.
AaBbCc x AaBbCc
Fenotip oranı: 27 : 9 : 9 : 9 : 3 : 3 : 3 : 1

27 birey ABC : 9 birey ABc : 9 birey AbC : 9 birey aBC : 3 birey Abc : 3 birey aBc : 3 birey abC : 1 birey abc

Test Çaprazlaması: Baskın fenotipli bir özelliğin genotipinin homozigot mu yoksa heterozigot mu olduğunu belirlemek için aynı özelliğin homozigot resesifi ile çaprazlanmasına kontrol çaprazlaması (test çaprazlaması) denir. Örneğin bezelyelerde sarı tohumlu olma özelliği baskın, yeşil tohumlu olma özelliği çekiniktir.