Yazar Girişi (Author Entry) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Yazar Girişi (Author Entry) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Kütüphanecilik Terimi Olarak Yazar Girişi (Author Entry)

Bir katalog, fihrist veya bibliyografyada bir eserin adı ilk geçen yazarı için açılmış olan onaylı giriş. Bu bir şahıs veya kurum olabilir. Çoğu kütüphane kataloglarında yazar girişi ana giriştir.

Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü (184)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Yazar Girişi (Author Entry) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Yazar Girişi (Author Entry) terimi hakkındaki yorumlar

Yazar Girişi (Author Entry) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Yazar Girişi (Author Entry) ile ilgili benzer terimler:

Yazar İşareti / Yazar Numarası (Author Mark): Bir yazarın soyadını temsil eden harfler, rakamlar ya da başka simgeler. Bu işaretler katalogcu tarafından, söz konusu malzemeyi benzerlerinden ayırt etmek için sırt numarasına eklenir. Yazar işaretine bir de eser işareti eklendiği zaman ortaya çıkan sonuç kitabın sınıflandırma numarasıdır.

Yeni Basım / Yeni Baskı (reprint - reissue): 1. Orijinal basımdan sonra yapılan ancak aynı yazı biçimi ve aynı içeriği kullanan kitap, (reprint).

2. Bir eserin yeni bir biçimde veya yeni bir fiyatla yeniden basılması (reissue). Ana metin değişmediği için ilaveli veya gözden geçirilmiş yeni basımdan (new edition) farklıdır.

Yenileme: Ödünç alınmış kütüphane kaynaklarının ödünç sürelerini uzatma.

Yer Numarası (Call Number): Belirli bir kaynağın kütüphanedeki yerini tanımlayan ve kütüphane koleksiyonu içindeki organizasyonunu sağlayan harf ve/veya rakam grubu. MEF Üniversitesi Kütüphanesi’nde Kongre Kütüphanesi Sınıflandırma Sistemi kullanılmaktadır. Yer numaraları hem katalogda listelenir hem de kitabın sırtına yazılır.