Bağlantı Noktası (BN) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Bağlantı Noktası (BN) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Elektrik Terimi Olarak Bağlantı Noktası (BN)

İletim Sistemindeki, bir Enerji Üreticisi, Doğrudan Bağlı bir Müşteri, bir İletim Hizmeti Sağlayıcısı, ya da diğer benzer Kullanıcıların Şebekelerini, Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşmaları uyarınca iletim sistemine bağladıkları saha ya da düğüm noktası.

Elektrik Terimleri Sözlüğü (401)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Bağlantı Noktası (BN) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Bağlantı Noktası (BN) terimi hakkındaki yorumlar

Bağlantı Noktası (BN) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Bağlantı Noktası (BN) ile ilgili benzer terimler:

Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşması (BA): Yeni kullanıcılar tarafından, Tesis ve Teçhizatlarının İletim Sistemine Bağlanmasından önce, ana bağlantı ve sistem kullanım anlaşmasıyla birlikte imzalamış olması gereken anlaşma. İletim Sistemine bağlantının sağlanmasından sonra, bu anlaşma, tarafların davranışlarında belirleyici olur.

Bağımsız Üretici: (a) Kurulduğu yerdeki sistemin kapladığı bölgede elektrik iletimi veya dağıtımı işini yapmayan üreticiyi,

(b) Dikey entegreli yükümlülüklerin olmadığı ve teklif verme usulünün uygulandığı Üye Devletlerde (a) bendindeki tanıma uyan enterkonnekte sisteme bağlantı konusunda istisnai önceliğe sahip olmayabilen bir üreticiyi.

Bağımsız Enerji Üreticisi (BEÜ): Üretim Santrallerinde elektrik enerjisi üreterek üretimini MAMS'a satan, Kamu üretim şirketinden bağımsız lisanslı bir şirket.

Birçok Noktadan Enerji Almak: A noktasından enerji (alış/satış veya Nakil) sözleşmesi yapan bir X kuruluşunun 2., 3., ve daha çok noktadan enerji (alış/satış veya Nakil gibi) almak istediğinde ve yazılı başvurusu halinde mutabık kalındıktan sonra ek protokol imzalamaları ile oluşacak durumdur. Her ayrı nokta için ayrı bir protokol imzalanır.