Cıva Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Cıva nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Fen Bilimleri Terimi Olarak Cıva

Atom numarası 80,Kütle numarası 200,5 olan,donma noktası ?38,8 ºC olduğundan,oda sıcaklığında sıvı olarak bulunan,yoğunluğu 13,59 g/cm³ olan,gümüş renginde bir element.

Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü (1654)


Coğrafya Terimi Olarak Civa

Atom numarası 80, atom ağırlığı 200,5, yoğunluğu 13,59 olan, donma noktası -38,8 °C olduğundan, normal sıcaklıkta sıvı olarak bulunan, gümüş renginde bir element (simgesi Hg). Termometrelerde, özel ampul yapımında ve ilaç sanayiinde kullanılır.

Coğrafya Terimleri Sözlüğü (1146)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Civa terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Civa terimi hakkındaki yorumlar

Civa hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Civa ile ilgili benzer terimler:

Buzul Dili: Sirkten çıkan buzulların vadi boyunca hareketi ile oluşan sarkık kesimi. Bir buzulun beslenme yeri olan buzkar alanından daha aşağı uzanan bölümü. Bu bölümün ucundan erimiş buzul suları akar, dereler doğar.

Boksit: Alüminyum'un ana cevheri olan tortul kayaç. Alüminyum tesislerinde arıtılan boksitten saf alümin (alüminyum oksit) elde edilir. Daha sonra alümin elektroliz yoluyla indirgenerek alüminyum metali üretilir.

Bor elementinin doğada bulunan bileşikleri. Metalürji sanayiinde, nükleer reaktörlerde, cam ve seramik sanayiinde kullanılan bor minerallerinin dünyada bilinen rezervlerinin %75 i ülkemizde yer almaktadır.

Barit: Doğal baryum sülfat. Metal cevheri damarlarında bol bulunan bu madde, boya sanayi ve petrol sondajlarında kuyu açma çamurunun ağırlaştırılmasında ve radyolojide sindirim organlarının filminin çekilmesinde kullanılır.

Bağlantısızlar: Batı ve Doğu Bloklarına dahil olmayan tarafsız ülkeler.