Çivi Yazısı Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Çivi Yazısı nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Tarih Terimi Olarak Çivi Yazısı

MÖ: 3200 yıllarında Sümerler'in soyut kavramların anlatabildiği yazı sistemidir. Kil tabletler üzerine izi çiviye benzer bir kalemle bastırarak yazılırdı. Hece alfabesi olup, 600'den fazla sembolden oluşmaktaydı. Sümerler'den başka tüm Ön Asya topluluklarınca kullanılmıştır.Bu yazıyla Gılgamış ve Tufan destanları ile çeşitli dinsel ve hukuksal bilgiler yazılmıştır.

Tarih Terimleri Sözlüğü (1857)


Arkeoloji Terimi Olarak Çivi Yazısı

Mezopotamya'da geliştirilen ve ıslak kile, çiviye benzer uçla bastırarak yazılan yazı sistemine verilen ad. (İng.Cuneiform)

Arkeoloji Terimleri Sözlüğü (574)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Çivi Yazısı terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Çivi Yazısı terimi hakkındaki yorumlar

Çivi Yazısı hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Çivi Yazısı ile ilgili benzer terimler:

Çekimli Diller: Yunanca, Latince ve Almanca gibi, anlamı aktarmak için büyük ölçüde çekimlere ya da sözcük biçiminin (morfoloji) değişimine dayanan dillere verilen ad.

Curiata: Roma'nın krallık olduğu dönemde yurttaşların curia'lar olarak katıldıkları meclise verilen ad. Örneğin, Comitia Curiata Kralı seçmekle yükümlü olan meclisti.

Curiales: Civitas Senatus'ta, yaklaşık 100 dönüm araziye sahip ve o civitas'ın soylularını oluşturan curia üyelerine verilen ad. (Tekili, Curio)

Curia: Latince kelime anlamı 'kardeşler topluluğu'dur. Roma İmparatorluğu'nda yerel meclis anlamında kullanıldığı gibi, Roma'nın krallık döneminde de 'Populus Romanus'u oluşturan kabilelerin bölündüğü birliklere(=fratri) bu ad verilmiştir.