Dekoratör Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Dekoratör nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Dekoratör

İç mimar.

Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü (1149)


Sanat Terimi Olarak Dekoratör

Bir oyunun dekorunu önce kâğıt üzerinde renkli taslağı, sonra planlayıp çizen ve sonunda bu plana göre hazırlanmasını denetleyen sanatçı.

Sanat Terimleri Sözlüğü (1043)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Dekoratör terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Dekoratör terimi hakkındaki yorumlar

Dekoratör hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Dekoratör ile ilgili benzer terimler:

Çini: 1. Kimi zaman kaplar için kullanılsa da genellikle seramik hamurundan, benzer tekniklerle yapılan bir yüzü parlak, sırlı ve bezemeli yüzey kaplama malzemesini tanımlar. Çini hamuru, seramik hamuru gibi kireçli, feldispatik akçini ve şamotlu akçini olarak üç türü vardır.

2. Killerin, suyla karıştırıldıklarında, plastik özellikleri olan, kolayca biçimlendirilebilen bir hamura dönüşme, pişirildikten sonra da sert, sağlam, değişmez bir yapı kazanma özelliklerine dayalı her türlü mimari eşya ve eşya üretme sanatı.

3. Seramik.

4. Çin'den gelen.

5. Duvarları kaplayıp süslemek için kullanılan, bir yüzü sırlı ve genellikle çiçek resimleriyle bezeli, pişmiş, balçık levha, fayans.

Botanik: Bitki bilimi. Biyolojinin bitkilerle ilgilenen kısmı.

Bordür: 1. Halı, dokuma, işleme, kitap bezeme, minyatür, hat, tezhip ve benzerlerinde ayrıca bezemede süslü çerçeve; su, kenar, pervaz, genellikle süslemeli kenar şeridi.

2. Yapıda bir gerecin çevresini tamamen ya da kısmen kuşatan aynı ya da farklı gereçten bölüm.

3. Mimaride, kapı ve pencerelerde, pano, halı vb. eşyaların etrafını kuşatan çerçeve şeklinde, süslü ya da çıkıntılı, dar ve uzun parçalar. Kenarlık, pervaz.

4. Kapı ve pencere gibi mimari ögelerin, panoların, halıların etrafını kuşatan çerçeve biçiminde, süslü ya da süssüz, düz ya da çıkıntılı, dar ve uzun parçalar. Kenarlık, pervaz.

Biçimbozma (Deformasyon): Özellikle güzel sanatlar alanında, fotoğrafta ve dansta, verilenleri doğadan alan ve belirli normların ya da normal biçimlerin bulunduğu kabul edilen görüntülerde, biçimi abartarak sunma, "normal" in göstergelerini tümüyle yok etmeden değiştirme. Biçimbozma da amaç daha güçlü bir etki yaratmak ya da güçlü bir anlatım sağlamaktır.