Ilım Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Ilım nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Ilım

Ekinoks, Gece ve gündüz uzunluklarının eşit olduğu zaman. Güneş, gök ekvatorunu geçerken yılda iki kez oluşur. Biri 21 Mart'ta ilk bahar ılımı, diğeride 23 Eylül'de sonbahar ılımı.

Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü (540)


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İlim

Allah'ın Subûtî Sıfatı. Bilmek demektir. Allah her şeyi bilendir. Olanı ve olacağı, gizliyi ve açığı bilir. Allah'ın bilgisi diğer varlıkların bilgisine benzemez, artmaz ve eksilmez. O her şeyi ezelî ilmiyle bilir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü (1529)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
İlim terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
İlim terimi hakkındaki yorumlar

İlim hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

İlim ile ilgili benzer terimler:

İkincil Tüketici: Etobur canlılardır. İhtiyaç duyduğu besinleri farklı hayvanlardan alarak karşılayan canlı grubudur. Örnek: Aslan, kaplan, leopar, timsah, yılan, köpek balığı,kurbağa, baykuş, kartal, sırtlan, tilki, kurt, çakal, kertenkele.

Üçüncül Tüketici: Hepçil canlılardır. İhtiyaç duyduğu besinleri hem üretici canlılardan, hem de tüketici canlılardan karşılayan canlı grubudur. Örnek: İnsan, ayı, karga, serçe.

Tüketici Canlı: Bitkiler gibi kendini besleyen canlılardan farklı olarak, yaşamak için başka bir canlının oluşturduğu besinlere gereksinim duyan organizma, heterotrof.

Tüketicier: Bitkiler gibi kendini besleyen canlılardan farklı olarak, yaşamak için başka bir canlının oluşturduğu besinlere gereksinim duyan organizmalar, heterotroflar.